Шапић: Обезбедићемо све услове да живот у рубним београдским општинама буде једнако квалитетан, или чак квалитетнији, него у самом центру града

„Хоћемо да грађанима који живе у рубним београдским општинама обезбедимо све услове који су неопходни како би им живот био бољи и квалитетнији. То не подразумева да центар града „преместимо“ у насеља која се налазе на ободима Београда, нити мислим да би људи који у њима живе то и желели, већ да им омогућимо да све што им је потребно буде у непосредној близини, као и да имају садржаје који ће им оплеменити и друштвени живот“ поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да су све рубне општине аутентичне, да имају свој дух и душу, који нису ништа мање вредни од „душе центра града“. Штавише, да живот у руралним срединама може бити, чак и квалитетнији него у центру.

– Када вама обезбедимо да у ту где живите имате Дом здравља, Дом културе, школе, вртиће, игралишта, паркове, спортске терене… Када вам решимо проблем канализације и омогућимо све што вам је неопходно, питање је да ли ћете уопште и имати потребу да одлазите у центар града. Живот у центру постаје све напорнији, људи који тамо живе само у саобраћају губе по неколико сати дневно и то приликом обављања свакодневних активности, попут одласка на посао, вожње деце у школу, вртић… У мањим местима све може да буде доступније и то је огромна предност – рекао је Шапић и додао:

– Криза изазвана корона вирусом потпуно је променила перцепцију људи. Они схватају да живот у мањим срединама може да буде итекако квалитетнији него у центру града. И на томе ћемо радити, да сачувамо вашу кућу у вашем месту, унапређујући услове да вам живот буде што бољи – закључио је Шапић.