Шапић: Обезбедићемо свим Београђанима достојанствен живот

„Потпуно сам сигуран да ћемо ми током наредног мандата почети са радовима канализације у насељима на левој обали Дунава. Са тим мора да се почне, јер је дошло до нивоа када постаје неиздрживо. У овом моменту 35 до 40 одсто грађана нема канализацију и ми уколико желимо да од Београда направимо једну светску метрополу, какав он и јесте, морамо да обезбедимо елементарне услове за достојанствен живот свих наших грађана“ рекао је данас Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Он је, гостујући у емисији „Јутро“ на „ТВ Прва“ истакао да грађани у различитим деловима Београда имају другачије приоритете и да би о томе требало водити рачуна.

– У зависности од тога који део града одете, свако има неке своје проблеме, чистоћа је свакако једна од најважнијих ствари. Рецимо, када сам био у Младеновцу грађани су ми говорили о амбулантама које је требало да буду реновиране, па је то негде запело, а оне су њима изузетно важне, јер мештани неког од села која се налазе у близини не могу лако да дођу до Дома здравља. Ја ћу посебну пажњу посветити баш примарној здравстеној заштити, заједно са Даницом Грујучић, јер сам управо са њом пре неколико година направио здравстени програм за Београд, који подразумева стављање нагласка на ту област – рекао је Шапић и додао:

– Када сам обишао насеља која се налазе дуж Зрењанинског пута, Ковилово, Глогоњски рит, Падинску Скелу, грађани су ми говорили о проблему небезбедних саобраћајница. На раскршћу ових насеља нема тротоара, пешачког прелаза, а недалеко одатле налази се фудбалски клуб, школа, дечија игралишта. То је њима примарна ствар. На Старом граду, на пример, имају проблем са графитима – рекао је он.

Шапић је поновио да ће, уколико буде добио поверење грађана на предстојећим изборима, о Београду водити рачуна као о својој кући.

– Мислим да је важно да се поставимо тако и да би такав став требало да има сваки кандidат за градоначелника, свако ко жели да преузме одговорност за вођење града. Јер ако се не поставите као да је то ваша кућа, како очекујете да ћете нешто добро моћи да урадите. О своме водиш рачуна, чуваш га, покушаваш да га унапредиш и ја мислим да је то једини исправан начин вођења било које политике, а нарочито локалне. Уколико добијем прилику да водим Београд понашаћу се као да је моја кућа, да сутра када будем отишао са тог места могу Београд да оставим у далеко бољем стању некоме другом ко ће га, надам се, такође, третирати као своју кућу, као кућу свих Београђана – навео је он.

Упитан да прокоментарише то што га је један од противкандidата на изборима, Владета Јанковић, недавно упоредио са бандером, Шапић је одговорио:

– Нема шансе да ћу ја рећи било коју ружну реч ни о једном мом противкандidату. Миљко Ристић, Тома Фила, Владета Јанковић, Војислав Михајловић, то су људи који мени могу да буду родитељи и никада не бих показао било какву врсту непоштовања према њима. Уколико се ми будемо понашали на тај начин и тек тако етикетирали, шта можемо да очекујемо од грађана сутра. Морам да признам да ме је изненадио начин на који је господин Владета Јанковић у претходних месец дана одлучио да води кампању. Ја се тако сигурно нећу понашати. Желим му, као и осталима, сву срећу на изборима, али не мислим да ће му такав начин понашања донети било какве поене, зато што грађане занима шта је то што ћете за њих да урадите, а не како ћете некога да назовете – закључио је Шапић.