Шапић: Обилазница око Београда промениће слику града, завршићемо радове у најкраћем року

“Завршетком овог деценијама чеканог пројекта, нећемо само решити питање гужви код Генекса, Газеле, Аутокоманде, Душановца, већ ће и грађанима који живе на том потезу ауто-пута бити значајно смањена бука, као и загађење које стварују тешка теретна и возила у транзиту, која неће више пролазити кроз центар града”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је обишао завршне радове на обилазници око Београда у насељу Бели поток, и том приликом истакао да је Београд једини град ове величине у Европи који нема дефинитивно решено питање тешког теретног и транзитног саобраћаја, па је самим тим овај пројекат приоритет и мора да буде завршен у најкраћем могућем року.

– Изузетно је важно да се овај пројекат заврши, не само због обилазнице, већ и због планиране изградње око 200 хиљада квадратних метара индустријско-комерцијалног и пословног простора у неколико зона, који ће додатно подићи привреду, не само Београда, већ и целе Србије. Биће отворена и нова радна места, и све то ће битно утицати на побољшање квалитета живота наших грађана. Завршетком обилазнице решавамо деценијски проблем који смо имали. Затварамо 3/4 круга око Београда и стичемо услове да изградњом моста на Винчи дефинитивно затворимо београдски прстен и добијемо обилазницу која приличи једној европској метрополи, што Београд заиста и јесте – закључио је Шапић.