Шапић обишао нови „бувљак” на Миљаковцу: Модерни простор урађен по свим светским стандардима

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је новоотворени ОТЦ „Миљаковац” – популарни „бувљак”, који је јуче свечано отворен. Том приликом је изјавио да је овај модерни простор урађен по свим светским и европским стандардима.

– Овај простор је сада заиста сређен и уређен онако како му то и доликује. Овим смо показали да и ми можемо да имамо један стварно леп, сређен и модеран објекат који ће да служи за продавање ове врсте робе, а који је до скоро био на Новом Београду – рекао је Шапић.

Он је истакао да је разговарао са директором Јавног комуналног предузећа „Београдске пијаце” о томе да се нађе један део простора и за „зелену пијацу” у зависности од потреба грађана.

– Овде се налазе локали, а биће ту и апотека као и радњи са различитим артиклима, речју један модеран простор са 130 паркинг-места. Омогућен је прилаз свим закупцима до њихових локала како би могли да доставе робу. Грађани ће моћи да купе ову врсту робе, али и друге потрепштине које су им неопходне – рекао је Шапић.

Он је истакао да је било речи и о правилима понашања која треба да се поштују, јер уколико их се буду сви прidржавали, овај простор ће бити још сврсисходнији и на услузи свим грађанима који овде буду долазили.

Шапић је навео и да је пре неколико дана коначно расписана јавна набавка за Булевар патријарха Павла и да се очекује да ће се у року од два месеца добити нови извођач.

– Кренућемо у радове и спојити тај део од Моста на Ади скроз довде, чиме се још више убрзава и олакшава долазак свих људи који имају потребу да купују робу на овој пијаци – рекао је Шапић и пожелео срећу свим грађанима и закупцима.

Он је истакао да ЈКП „Београдске пијаце” има још пуно пројеката и навео да се следеће године ради гаража код пијаце „Стари Меркатор” .

– Од оваквих објеката имају користи пре свега људи који живе у непосредној близини и убеђен сам да ће овај простор бити изузетно посећен када заживи и када се људи навикну на нове и хуманије стандарде – рекао је Шапић.

Одговарајући на питање новинара Студија Б о проблему бањичке пијаце на којој је увек гужва јер је мала, а у чијој близини са налази Дневна болница за болести зависности која је затворена јер је неезбедна, Шапић је рекао да највише проблема имају станари оближњих солитера, јер они који долазе на пијацу праве страховиту гужву и заузимају паркинг људима који ту живе.

– Та болница је исељена. Ми смо обезбедили простор још пре неколико месеци, а зашто су се они толико дуго исељавали, није до нас. Објекат је небезбедан већ дуже време. Само пре неколико месеци грађевинска инспекција је установила да они хитно морају да се иселе. Било је разних прича о томе шта ће ту да се гради, јер је то парцела Града Београда и објекат је у власништву Града. Ми смо им обезбедили нови простор близу Дома здравља „Врачар”. Мислим да треба да уклонимо тај објекат и да ту направимо паркинг, односно да окренемо улаз за пијацу са друге стране, а да истовремено ослободимо читав онај део за грађане који тамо живе. Ту неће бити свакако никакве градње и поручујем свима да не наседају на неистине – рекао је Шапић.