Шапић обишао радове у блоку 70а: Иницијативе грађана су најбољи путоказ надлежним институцијама.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић обишао је данас блок 70а, где су у току обимни радови на уређењу пешачких стаза, интерних саобраћајница, паркинга и прилаза зградама. Пре свега месец дана у овом делу блока је отворен и нови реконструисани парк, а ови радови резултат су иницијативе грађана који су своје захтеве, приликом отварања парка упутили Александру Шапићу. Да је иницијатива становника једног насеља најкориснији путоказ надлежним службама, јер људи који ту живе најбоље знају са каквим проблемима се суочавају и који су њихови приоритети нагласио је Александар Шапић, и позвао грађане да пријаве све своје потребе општини.

– Не постоји човек који боље може знати од самих становника једног насеља шта су њихове потребе. Наравно, никада нећемо моћи све да урадимо, али зато постоје приоритети који ће одредити сами грађани, а ова обнова у овом насељу је добар пример за то. Најважније у свему томе је да суграђани знају да ће увек наићи на искрену реакцију, у којој ће заиста сазнати да ли је нешто и када могуће урадити. Данас смо добили иницијативу и за део који се налази преко пута улице, где су нека паркинг места у лошем стању, а како је то веома близу садашњег места радова, наше службе ће урадити и тај део посла – рекао је Александар Шапић.

До почетка зиме биће завршено укупно 300 паркинг места и 600 метара пешачких стаза и интерних саобраћајница, на терену је свакодневно трidесетак радника, а крај радова предвиђен је за 15. децембар.