Šapić obišao radove u bloku 70a: Inicijative građana su najbolji putokaz nadležnim institucijama.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić obišao je danas blok 70a, gde su u toku obimni radovi na uređenju pešačkih staza, internih saobraćajnica, parkinga i prilaza zgradama. Pre svega mesec dana u ovom delu bloka je otvoren i novi rekonstruisani park, a ovi radovi rezultat su inicijative građana koji su svoje zahteve, prilikom otvaranja parka uputili Aleksandru Šapiću. Da je inicijativa stanovnika jednog naselja najkorisniji putokaz nadležnim službama, jer ljudi koji tu žive najbolje znaju sa kakvim problemima se suočavaju i koji su njihovi prioriteti naglasio je Aleksandar Šapić, i pozvao građane da prijave sve svoje potrebe opštini.

– Ne postoji čovek koji bolje može znati od samih stanovnika jednog naselja šta su njihove potrebe. Naravno, nikada nećemo moći sve da uradimo, ali zato postoje prioriteti koji će odrediti sami građani, a ova obnova u ovom naselju je dobar primer za to. Najvažnije u svemu tome je da sugrađani znaju da će uvek naići na iskrenu reakciju, u kojoj će zaista saznati da li je nešto i kada moguće uraditi. Danas smo dobili inicijativu i za deo koji se nalazi preko puta ulice, gde su neka parking mesta u lošem stanju, a kako je to veoma blizu sadašnjeg mesta radova, naše službe će uraditi i taj deo posla – rekao je Aleksandar Šapić.

Do početka zime biće završeno ukupno 300 parking mesta i 600 metara pešačkih staza i internih saobraćajnica, na terenu je svakodnevno tridesetak radnika, a kraj radova predviđen je za 15. decembar.