Шапић обишао реконструисану и дограђену ИX београдску гимназију

Градоначелник Александар Шапић обишао је данас на Новом Београду ИX београдску гимназију „Михајло Петровић Алас”, која је након шест деценија потпуно реконструисана и дограђена са 2.500  квадратних метара.

Он је том приликом изразио велико задовољство што је на челу Градске управе, која је финансирала реконструкцију ове школе која има посебну важност и традицију не само за Нови Београд већ и за читав град.

– Можемо са правом да кажемо да данас ова школа апсолутно спада у једну од најмодернијих у овом делу Европе. Сигуран сам да ће ученици који је сада похаћају и који ће је похађати у будућности заиста имати све неопходне услове да се припреме за све животне изазове који их чекају после завршетка гимназије. Ова школа обновљена је тако да је добијен велики део новог простора. Све је потпуно преуређено, фискултурна сала има нове габарите и најмодернију опрему, а добијен је и читав низ додатних садржаја које ученици до сада нису имали – рекао је градоначелник и захвалио свима који су учествовали у реализацији овог пројекта.

Он је рекао да је сигуран да ће ова школа, као и до сада, изнедрити много изузетних угледних припадника нашег друштва у области спорта, уметности, науке, те је ученицима и професорима пожелео успешан почетак нове школске године, подсетивши да средњошколци ове године први пут имају бесплатне уџбенике.

– Надам се да ће у новој атмосфери која ће владати у овој школи после реновирања и то послужити њиховом бољем и квалитетнијем одрастању – рекао је Шапић.