Шапић: Од Београда можемо да направимо најчистији град у Европи

“Моја idеја је да од Београда направимо најчистији град у Европи. Мислим да, када је ова тема у питању, неће бити подела међу грађанима према страначкој, навијачкој, националној, верској или било којој другој припадности, већ ће сви Београђани који воле свој град, своју кућу, учинити све да она буде лепша и чистија”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да ће једна од акција која ће унапредити чистоћу у престоници бити организовано чишћење у свим деловима Београда, у коме би учествовали сви грађани.

– Идеја ми је да одредимо једну суботу у месецу и да тада сви грађани изађу и очисте свој улаз, свој блок, свој крај, а да градске комуналне службе тада припреме све што је неопходно за ту акцију. Да припремимо кесе, као и пунктове где ће то што се очисти бити одложено. Паралелно са тим Градска управа мора да покаже да подиже квалитет услуга свих комуналних служби, али и свест грађана о значају ове теме. То је на прави начин бављење животном средином, а када будемо очистили земљу, онда ћемо очистити и ваздух, то idе једно са другим – нагласио је Шапић.