Шапић: Од данас могућност репрограма дуга за „Инфостан” уз разне повољности

Сва дуговања који Београђани имају за „Инфостан” и комуналне услуге, а односе се на период закључно са 31. августом, од данас ће моћи да буду репрограмирана, најавио је председник Привременог органа Београда Александар Шапић. Он је подсетио да се акција репрограма дуга спроводи у складу са закључком Градског већа Града Београда, који је донет пре неколико недеља, а данас постаје важећи.

– Позивам све да се јаве у Сервисни центар Града Београда или да посете неку од пословница „Инфостана” како би репрограмирали дуг уз разне повољности. Заустављамо извршитеље, нико им неће ништа принудно наплаћивати јер су добили могућност да у следећих шест месеци репрограмирају дуг. Дате су различите категорије и то ако једнократно плате, главни дуг се смањује за 15 процената, на три рате дванаест процената, на шест рата десет и на дванаест рата дуг ће износити пет процената мање. Корисници социјалних давања могу да репрограмирају дуг на максимално шездесет месечних рата уз отпис камате и до 20 одсто умањења. За дуг до 30.000 динара омогућено је плаћање на дванаест месечних рата, за дуг од 30.000 до 50.000 динара на 24 рате, од 50.000 до 200.000 динара на 48 рата, а за дуг преко 200.000 динара омогућено је плаћање на шездесет рата. Посебна категорија су пензионери и њима је дата могућност плаћања дуга на максималних шездесет рата, уз отпис камате и умањење 20 одсто од главног дуга – прецизирао је Шапић.

Ова могућност траје од 1. новембра до 30. априла 2024. године, додао је Шапић.

– Ово није мала ствар и мислим да ће значајно да помогне, нарочито Београђанима из одређених социјалних категорија, који из објективних разлога нису могли да плаћају дажбине и комуналије – рекао је Шапић.