Шапић: Одлучили смо да idемо на нове београдске изборе

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је да је Председништво Српске напредне странке одлучило да се idе на нове београдске изборе, а да ће са кампањом кренути већ у недељу.
Шапић је на конференцији за медије, након седнице Председништва СНС-а, рекао да ће напредњаци на изборе изаћи као део једног великог Покрета.
“У великом Покрету, вidећемо ко ће све ту бити – сви они који сматрају да је политика коју смо ми водили у протеклом периоду за Београд, била политика просперитета, напретка града”, навео је он.
Шапић је додао да је овим потезом Српска напредна странка подигла лествицу и срушила праксу која је неретко била саставни део српске политичке сцене.
“Формирање већине никад нико није доводио у питање, управо не они који су нас дан након избора оптужили да ћемо ући у некакве нелегалне, нелегитимне, некредибилне радње. И управо због одговорности коју имамо не само према овом граду него и према овој земљи и специфичности момента у којима се налазимо, посебно због свих наших проблема које имамо, сматрали смо да једна одговорна организација која има одговорност не само за Београд, већ и за све грађане Србије”, рекао је Шапић и додао да је ово показатељ тога да је Српска напредна странка спремна да на своју штету повуче потез у интересу свих грађана Србије и Београда, као и да за ову странку политика не представља математику.
Шапић је рекао да датум одржавања поновљених избора зависи од законских процедура, али да СНС у кампању креће већ у недељу – скупом у Шумицама.
Рекао је и да су ово вероватно најважнији локални избори од увођења вишестраначја и да се на њима не одлучује само о судбини Београда, већ о правцу у ком ће Србија ићи.
У понедељак ће делегација Српске напредне странке ићи на консултације о мандатару код председника Републике Србије Александра Вучића и тада ће га обавестити да постоји већина за фомирање Владе. Одлука о београдским изборима је била једногласна, одговорна и показује да се Српска напредна странка не боји да испита вољу народа, а народ ће, донети одлуку која ће утицати на многе друге ствари – рекао је Шапић.