Шапић: Оно што је Београд Србији, то је Нови Београд Београду

„Имао сам ту срећу и част да 10 година будем на челу наше општине и сигуран сам да и у даљем политичком животу нећу имати лепши период. Како време пролази, без обзира на то што данас имам прилику да више урадим и за Новобеограђане, период у коме сам био први међу једнакима у мојој и нашој општини, то безбрижно време ми недостаје. Мислим да је општина Нови Београд у ових последњих 15 година, не захваљујући само мени који сам дао мали допринос, доживела значајне промене, као и када се родила idеја о изградњи саме општине – истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа града Београда на свечаности поводом 76. рођендана општине Нови Београд.
Новобеограђани, према његовом мишљењу, треба да буду поносни и срећни што живе у једној изузетно модерној општини. Истакао је да све више људи жели да живи на Новом Београду и да се због тога мора посветити пажња инфраструктурним пројектима, уз очување игралиштња, паркова и зелених површина.
-Оно што је Београд за Србију, то је Нови Београд Београду. Живимо у најпродуктивнијој београдској општини, у коју на стотине хиљада људи у само једном дану уђе и изађе док одлази на посао. Трудићу се докле год будем могао да заједно радимо на проширивању булевара, повезивају улица и уређивању нашег прелепог Савског шеталишта. Почела је коначно да се вidи река, остало је још да се уклони неких 10 до 12 сплавова, затим ћемо очистити муљ који се деценијама таложио и поставити објекте који ће ту остати. Затим ћемо средити Савско шеталиште и сигуран сам да ће, уз дужно поштовање шеталишту Београда на води, наше шеталиште бити најлепше у Београду. Учини ћу све да тако буде. Желим нам срећан рођендан, да нам Нови Београд буде још лепши, бољи и продуктивнији и да га чувамо – додао је.