Шапић: Оно што је Немачка за ЕУ, Србија ће бити за регион

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић данас је у обиласку Златиборског и Колубарског округа грађанима Ужица и Ваљева поручио да развој инфрастурктуре у наредних пет година треба од Србије да направи апсолутног лidера не само у региону него и шире.

-Када за пет до седам година промрежимо читаву Србију ауто-путевима и железничком инфраструктуром, Србија ће за регион бити оно што је Немачка за Европску унију. Тиме ће од нашег економског и привредног напретка корист имати не само грађани Србије него и шире. Подићи ћемо инфраструктуру, која ће убрзати привреду и захваљујући нашем географском положају, учиниће да Србија постане локомотива и кључни покретач развоја овог дела Европе. То желимо, то можемо и у томе ћемо и успети – нагласио је Шапић.

Завршетак радова на краку брзе саобраћајнице Лајковац-Ваљево очекује се крајем 2022. године, а део ауто-пута Прељина-Пожега требало би да буде готов у јануару или фебруару исте године. Тиме ће се западни део Србије отворити према Ариљу, Ивањици, Ужицу и Новој Вароши, а деоница ауто-пута Прељина-Пожега је изузетно битна јер представља део корidора Београд-Јужни Јадран.

-Од Ваљева до Београда ће се стизати за сат времена, а од Ужица за нешто мало мање од два сата. Тог момента овај део Србије постаје можда и најатрактивнији део наше земље за живот, како због географског положаја, тако и због својих природних ресурса које поседује. За овај регион кључ је инфраструктура и Ужице више нико неће моћи да назива „слепим цревом“ Србије, него ће бити један од градова са највећим потенцијалом за раст и развој и привредни центар овог дела земље. Ваљево са друге стране, директним повезивањем на ауто-пут „Милош Велики“ постаје атрактивна дестинација за многе инвестироре и град који ће бити кључна спона и веза између Западне Србије и Шумадије – рекао је Шапић.