Шапић: Опозиција промовише геноцidну политику

Председник Привременог органа Града Београда и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић запитао је зашто српска опозиција није осудила проусташке изјаве Прогласоваца који су учествовали на антисрпској трибини у Дубровнику почетком марта – Динка Грухоњића, Ане Лалић, Зорана Кесића.
– Ови „Прогласовци” – Грухоњић, Лалић, Кесић – што су били у Дубровнику, то је директно заступање проусташке политике. Овде се поставља питање хоћемо ли ми више да заузмемо став о тој антисрпској политици, која постаје „маин стреам” политика у одређеним медијима? Уколико ми не будемо били у стању, без обзира на наше политичке различитости, ја уопште не сматрам и не мислим да треба сви да имамо исто политичко мишљење, имамо опозицију, све у реду, али да ми у овом моменту нисмо имали јединствен став, да те људе није осудила читава опозиција – рекао је Шапић.
Па где је Милош Јовановић да се огради од тог Кесића, који је портпарол тог „Проглас-а”? Где је Ђилас, где су ти припадници опозиције да се ограде од тога што се десило у Дубровнику? Да кажу: Све у реду, ал’ ми нећемо да нас ови људи подржавају, ми смо против Вучића, и Шапића, и Дачића и ове власти, али не можемо да будемо против рођене државе и рођеног народа и да подржавамо ове људе који промовишу геноцidну политику, која је спровођена у НДХ 30-их и 40-их година прошлога века. Е, овде се о томе ради, ми уколико ту не будемо поставили јасне параметре, ја не знам шта ми можемо да очекујемо сутра, рекао је Шапић.