Šapić: Opština Novi Beograd nastoji da sve svoje kapacitete približi Novobeograđanima

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić najavio je da će opština Novi Beograd tradicionalno i ove godine obeležiti Međunardoni dan porodice dvodnevnom manifestacijom Novobeogradski dani ponosa koja će biti održana predstojećeg vikenda, 11. i 12. Maja ispred TC Merkator u periodu od 10 do 18. časova.

-Pozviamo građane Novog Beograda, kao i sve Beograđane, da ta dva dana dođu u Bulevar Zorana Đinđića ispred TC Merkator. Da povedu svoje porodice, prijatelje i da svi zajedno pokažemo na šta i na koga smo ponosni. Pripremili smo bogat kulturno-zabavni program, biće sa nama i mnogi sportski klubovi koji će pripremiti aktivnosti za decu i očekujemo da ćemo se, kao i svake godine, svi zajedno družiti i lepo provesti – rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić gostujući u emisiji “Čašica razgovora” na televiziji KCN.

Govoreći o aktivnostima opštine Novi Beograd, podsetio je da ona već sedmu godinu zaredom organizuje više od 40 besplatnih edukatvinih, kulturnih, sportskih programa za svoje sugrađane u okviru projekta Novobeogradske klub kartice, ali je takođe najavio i jednu novinu koja će od ove godine biti implementirana prvi put.

-U Sportsko-edukativnom centru na bazenu “11. april” već dugi niz godina održavaju se naši mnogobrojni besplatni porgrami za Novobeograđane. Namenjeni su kako deci, tako i njihovim roditeljima i penzionerima. U ovom momentu oko 50.000 Novobeograđana koristi benefite koje im obezbeđuje opština Novi Beograd. Do sada su svi novobeogradski osnovci, pred otvaranje letnje sezone na bazenima “11. april”, dobijali besplatnu kartu za bazen, a od ove godine prvi put uvodimo i Porodičnu karticu. To će značiti da će cela porodica, bake, deke, roditelji i deca moći da tokom letnje sezone besplatno koriste usluge Sportskog centra “11. april”. Pozivamo sve Novobeograđane da podignu svoju Porodičnu karticu, a mi ćemo se truditi da nastavimo da sve svoje kapacitete koje imamo maksimalno približimo svim našim građanima – najavio je Šapić i dodao da mu je jako drago što vidi da mnoge druge beogradske opštine organizuju slične programe i preuzimaju sistem koji je pre više godina jedina napravila i pokrenula opština Novi Beograd.

Opština Novi Beograd je pre tri godine iskoristila donaciju ambasade Sjedinjenih Američkih Država i prostori tri mesne zajednice preuređeni su za potrebe Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom.

-U Centru se radi, pre svega, sa decom ali i sa svim ljudima sa invalidittom kojima je pomoć potrebna. Usluga koju tamo pružamo dovedena je na jedan visok nivo, prostori su opremljeni namenski za potrebe ovih ljudi, a Centar opslužuje, ne samo Novobeograđane, već i građane sa teritorije cele Srbije – objasnio je Šapić.

Kaže da će Novi Beograd sasvim sigurno nastaviti da se razvija kao opština koja je lokomotiva ne samo Beograda, već i cele Srbije.

-Mnogi pametni ljudi koji su projektovali Novi Beograd pre više decenija doprineli su tome da Novi Beograd danas bude najbolja, najsređenija, urbanistički najuređenija opština u zemlji, i on će to i u budućnosti nastaviti da bude, sa mnom ili bez mene na njegovom čelu. Ukoliko sam svojim radom uspeo da ostvarim neki mali doprinos u tome, jako sam srećan zbog toga jer sam u nekom trenutku života bio privilegovan da vodim opštinu na kojoj sam rođen – navodi on.