Шапић: Општина Нови Београд настоји да све своје капацитете приближи Новобеограђанима

Председник општине Нови Београд Александар Шапић најавио је да ће општина Нови Београд традиционално и ове године обележити Међунардони дан породице дводневном манифестацијом Новобеоградски дани поноса која ће бити одржана предстојећег викенда, 11. и 12. Маја испред ТЦ Меркатор у периоду од 10 до 18. часова.

-Позвиамо грађане Новог Београда, као и све Београђане, да та два дана дођу у Булевар Зорана Ђинђића испред ТЦ Меркатор. Да поведу своје породице, пријатеље и да сви заједно покажемо на шта и на кога смо поносни. Припремили смо богат културно-забавни програм, биће са нама и многи спортски клубови који ће припремити активности за децу и очекујемо да ћемо се, као и сваке године, сви заједно дружити и лепо провести – рекао је председник општине Нови Београд Александар Шапић гостујући у емисији “Чашица разговора” на телевизији КЦН.

Говорећи о активностима општине Нови Београд, подсетио је да она већ седму годину заредом организује више од 40 бесплатних едукатвиних, културних, спортских програма за своје суграђане у оквиру пројекта Новобеоградске клуб картице, али је такође најавио и једну новину која ће од ове године бити имплементирана први пут.

-У Спортско-едукативном центру на базену “11. април” већ дуги низ година одржавају се наши многобројни бесплатни порграми за Новобеограђане. Намењени су како деци, тако и њиховим родитељима и пензионерима. У овом моменту око 50.000 Новобеограђана користи бенефите које им обезбеђује општина Нови Београд. До сада су сви новобеоградски основци, пред отварање летње сезоне на базенима “11. април”, добијали бесплатну карту за базен, а од ове године први пут уводимо и Породичну картицу. То ће значити да ће цела породица, баке, деке, родитељи и деца моћи да током летње сезоне бесплатно користе услуге Спортског центра “11. април”. Позивамо све Новобеограђане да подигну своју Породичну картицу, а ми ћемо се трудити да наставимо да све своје капацитете које имамо максимално приближимо свим нашим грађанима – најавио је Шапић и додао да му је јако драго што вidи да многе друге београдске општине организују сличне програме и преузимају систем који је пре више година једина направила и покренула општина Нови Београд.

Општина Нови Београд је пре три године искористила донацију амбасаде Сједињених Америчких Држава и простори три месне заједнице преуређени су за потребе Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалidитетом.

-У Центру се ради, пре свега, са децом али и са свим људима са инвалidиттом којима је помоћ потребна. Услуга коју тамо пружамо доведена је на један висок ниво, простори су опремљени наменски за потребе ових људи, а Центар опслужује, не само Новобеограђане, већ и грађане са територије целе Србије – објаснио је Шапић.

Каже да ће Нови Београд сасвим сигурно наставити да се развија као општина која је локомотива не само Београда, већ и целе Србије.

-Многи паметни људи који су пројектовали Нови Београд пре више деценија допринели су томе да Нови Београд данас буде најбоља, најсређенија, урбанистички најуређенија општина у земљи, и он ће то и у будућности наставити да буде, са мном или без мене на његовом челу. Уколико сам својим радом успео да остварим неки мали допринос у томе, јако сам срећан због тога јер сам у неком тренутку живота био привилегован да водим општину на којој сам рођен – наводи он.