Шапић: Општина Нови Београд прва у Србији својим грађанима омогућила плаћање административних такси платним картицама.

Општина Нови Београд од данас је прва општина у Србији, и у региону, у којој је плаћање административних такси могуће и платним картицама. Захваљујући развијеном софтверском решењу, грађани ће услуге плаћања административних такси, моћи да обаве у целости једноставно и брзо на једном шалтеру.

– Прва смо Општина у земљи која је применила систем плаћања такси платним картицама, што ће грађанима значајно олакшати и убрзати ову врсту услуге. Ово није први пут да смо у многим стварима први у Србији, између осталог, и у увођењу плаћања административних такси платним картицама на услужним шалтерима Општине. Сматрам да је ово јако битна ствар и позивам све општинске Управе да крену стопама општине Нови Београд – рекао је председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Општина Нови Београд је лidер када је реч о дигиталним и онлајн сервисима за грађане, а као најбоље урбанистички уређена општина у Србији са великим бројем домаћих и страних фирми које се налазе на њеној територији, Нови Београд је и општина са највећим бројем администратиних плаћања у нашој земљи.