Шапић: Општина Нови Београд први пут организовала манифестацију Породични викенд

Општина Нови Београд, ове године први пут је организовала манифестацију Породични викенд 13. и 14. маја, а у сусрет Међународном дану породице који се обележава 15. маја. Манифестацију која је била одржана у Булевару Зорана Ђинђића испред ТЦ Меркатор, посетио је и председник општине Александар Шапић.

-Ово је први пут да општина Нови Београд организује манифестацију Породични викенд поводом Међународног дана породице. Волео бих да ова манифестација прерасте и у градску манифестацију јер, чини ми се, да поред свих вредности у друштву које негујемо, некако увек заборавимо на оне елементарне, а то су управо породица и породичне вредности. Због тога је општина Нови Београд организовала Породични викенд, на коме има разних садржаја који су намењени, пре свега, деци. Радује ме што је манифестација посећена, има пуно малишана који су овде дошли са родитељима или бакама и декама. Позивам све Београђане да и сутра посете Породични викенд и надам се да ће ова манифестација израсти у традиционалну – рекао је Александар Шапић.

Најмлађи суграђани овог викенда на Новом Београду забављали су се на многим спортским полигонима, теренима за кошарку, саобраћајном полигону, као и у луна парку.

Многи су се опробали и на сликарској радионици, присуствовали су културном и забавном програму у оквиру кога их је анимирао Мађионичар Игор, а деца и њихови родитељи, такође, су уживали у музичким наступима новобеоградских основних и средњих школа, у хорском наступу дечјег хора „Чаролија“, музичком наступу тинејџерског рок бенда „Мастер бластер“, као и у концерту Гоце Тржан.

Општина Нови Београд упутила је јавни позив и свим хуманитарним организацијама које се баве хуманитарним радом као и удржењима која брину о угорженим категоријама друштва да учествују на манифестацији, па су заинтересоване хуманитарне организације и удружења на Породичном викенду грађанима представили свој рад.

У дводневној манифестацији на Новом Београду у разноликом припремљеном програму намењеном целој породици уживало је више десетина хиљада како Новобеограђана, тако и Београђана.