ŠAPIĆ: OŠ “Jovan Ristić” će 01. septembra primiti prve đake.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić posetio je danas Osnovnu školu „Jovan Ristić” u naselju Borča – Centar 3, čija će gradnja i opremanje biti završeni do početka nove školske godine. Objekat je pod krovom, stavljena je fasadna stolarija, parket i pločice, a trenutno su u toku građevinsko-zanatski radovi i uređunje dvorišta i sportskih terena.
Osnovna škola „Jovan Ristić” rešiće mnoge probleme koje imamo u ovom delu grada, jer deca iz ovog naselja pohađaju nastavu u školama „Stevan Sremac” i „Rade Drainac” u tri smene. Radovi na ovoj školi počeli su pre godinu i po dana, idu pre roka dva do tri meseca, pa će 1. septembra deca da se usele u nju. Škola podleže svim evropskim i svetskim standardima, ima lepu fiskulturnu salu, trpezariju, kabinete i učionice i ovako dobri uslovi omogućiće deci da mogu nesmetano da rade – rekao je Aleksandar Šapić.

Škola, površine 4.717 kvadratnih metara, ima 24 učionice, osam pripremnih kabineta, specijalizovane učionice (laboratorije), biblioteku sa čitaonicom, fiskulturnu salu, višenamensku salu, kuhinju, trpezariju, prostorije za nastavno osoblje, upravu, stručne službe i pomoćno osoblje, sanitarne čvorove za učenike, nastavnike i hendikepirana lica (2), tehničke prostorije za zagrevanje objekta i druge prateće prostorije.