Шапић осудио напад тројице деликвената на радника „Градске чистоће”

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић осудио је бахати напад тројице младића на радника ЈКП-а  „Градска чистоћа” у ноћи између суботе и недеље на Зеленом венцу. Комунални радник је младићима рекао да не бацају ђубре по тротоару након чега су они насрнули на њега, шутирали га и вукли док је он покушавао да се одбрани.

– Недопустиво је да радника „Градске чистоће”, који само ради свој посао, нападају и угрожавају његову безбедност на радном месту. Радник им је рекао да не бацају ђубре по тротоару, што је потпуно нормална опомена људима који не поштују ред. Надам се да ће делинквенти бити адекватно кажњени и да се овакве ствари више неће догађати. Не заборавимо да „Градска чистоћа” ради сваке суботе, недеље, дању, ноћу, празницима и по свим временским непогодама. Њихов рад морамо да поштујемо – рекао је Александар Шапић.

Инцidент се догодио наочиглед пролазника, а на друштвеним мрежама појавио се и снимак на коме се вidи да је један од тројице нападача ударао радника метлом, затим се и бацио на њега. Ово није први инцidент и напад на радника градских служби. Радници „Градске чистоће” су уз возаче ГСП-а најчешће нападани и готово свакодневно добијају увреде, претње, а често и ударце.