Шапић отворио реконструисани базен „Милан Гале Мушкатировић“: Поносан сам, јер наша деца коначно имају где да тренирају.

Помоћник градоначелника Александар Шапић отворио је данас обновљене затворене базене у Спортско-рекреативно-пословном центру „Милан Гале Мушкатировић”.

– Донедавно у Београду смо имали практично само један затворен базен, што је било веома лоше с обзиром да на то су наш град и земља веома познати у свету по успесима пливача и ватерполиста. Данас можемо да се похвалимо базенима „Олимп”, „Таш”, „Кошутњак”, а прва фаза реконструкције базена у СРЦ „11. април” у Новом Београду, који није радио више од 20 година, завршена је, тако да ће и он од наредне године бити доступан грађанима. Уз обновљене базене у „Милан Гале Мушкатировић”, слика „воденог Београда” знатно је боља него раније на шта сви треба да будемо поносни. Наша деца имају где да тренирају, а грађани где да се рекреирају – рекао је Шапић, истичући да осећа и лично задовољство јер је више од две и по деценије и сам тренирао.

Базени су затворени из безбедносних разлога марта 2006. године и након тога је одлучено да се реконструише читав спортски центар, рекла је председница општине Стари град Мирјана Божidаревић. Било је потребно времена да се уради техничка документација и прикупе средства. Обимни радови приводе се крају, тако да ће поред затвореног базена Београђани до краја лета имати на располагању и отворене базене, истакла је она.