Шапић отворио спортску халу и новоизграђени Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у Барајеву

Градоначелник Александар Шапић отворио је данас новоизграђени Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у насељу Гај, у оквиру посете општини Барајево. Он се данас обратио званицама на Свечаној академији поводом обележавања Дана општине и након тога обишао завршне радове прве фазе на Спортско-рекреативном центру „Барајево”.

Градоначелник је рекао да је Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју спреман да у пуном капацитету прими све кориснике.

– Деца и млади имаће модерни простор, на који можемо да будемо поносни, како Град Београд – Општина Барајево тако и држава Србија. Мислим да ретко која земља у региону и шире може да се похвали овако опремљеним објектом. Зато ми је изузетно драго да као градоначелник могу да отворим овај објекат намењен осетљивим категоријама нашег друштва. У временима када се стално прича о неким великим мегаломанским стварима, често заборавимо на оне који без помоћи друштва и свих нас просто не могу сами, а то су деца ометена у развоју за коју овакве установе и постоје – рекао је Шапић, који је запосленима, руководиоцима, корисницима, деци, младима и њиховим родитељима пожелео да уживају у овом објекту и да га користе на најбољи могући начин.

Према његовим речима, локација на којој се налази овај центар можда је једна од најлепших у Београду, јер је близу града, а утисак је као да сте у srcу Шумадије.

Градоначелник је овом приликом обишао и Спортско-рекреативни центар „Барајево”, који ће бити отворен средином октобра.

– Спортска сала је мултифункционална и изгледа заиста величанствено. Први пут ће становници Барајева и они који долазе овде имати салу каква доликује становницима града. Уколико будемо обезбедили ствари које постоје и у централним градским општинама, а хоћемо, Барајево локацијски, са својим природним каракеристикама, имаће заиста потенцијал да постане једна од најатрактивнијих локација за живот у нашем граду – истакао је Шапић.

Градоначелник је најавио да ће на јесен овде бити постављен камен темељац за изградњу отвореног базена, касније и затвореног, те да ће се градити и амбуланта, што ће суштински променити перцепцију не само овог дела већ и читавог Барајева.

– Наставићемо да радимо. Трудићу се да у следећих неколико месеци обиђем што више таквих општина, јер мислим да поред многобројних улица које смо почели још прошле године да радимо, како бисмо житељима омогућили услове које имају и грађани у центру града, живот на ободима града може да има много веће предности. Они који живе у приградским општинама убудуће неће бити у подређеном, већ у повлашћеном положају – рекао је градоначелник.