Шапић: Озбиљне државе никада странцима не изручују своје председнике

– Много се важних догађаја у српској историји догодило на наш велики верски празник Вidовдан, али онај који је свакако обележио нас као народ, али и многе касније догађаје је Бој на Косову чију смо годишњицу обележили и ове године. То је дан када смо се јуначки супротставили највећој империји тог времена – рекао је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић. Он је приликом посете Неготину, Бору и Зајечару истакао да је херојство наших предака на Косову утрло пут свим будућим генерацијама и обележило наш народ заувек.

-На једном од многих важних Вidовдана, међутим, догодила се и наша велика срамота. Изручили смо странцима свог председника. И можемо о политици Милошевића да мислимо шта год, али он је био српски председник у једном временском периоду, а ниједан озбиљан народ, ниједна озбиљна држава на свету, никада не изручује свог председника странцима, без обзира под каквим претњама или условљавањима била. То се никад не ради – нагласио је Шапић.

Он је говорио и о развоју источне Србије: „Морамо да наставимо да дижемо источну Србију пре свега инфраструктурно, јер само тако ће нам страни инвеститори долазити, улагати новац и тиме подизати животни стандард грађана који овде живе. Уз много муке смо успели да доведемо у РТБ Бор наше кинеске пријатеље, који су само за три године значајно подигли животни стандард у целом овом крају и са 4300 запослених пре пар година данас дошли на  6000. Просечна плата која је тада била 68 хиљада, сада је деведесет и две хиљаде, а чули смо јуче обећање дато председнику Вучићу, да ће до краја године ићи и на 100 хиљада.

Потпредседник СНС се осврнуо и на здружену војну вежбу „Муњевити удар 2021“ коју је Војска Србије извела на Пештеру. „Наша војска мора да јача. Можда некоме звучи парадоксално, али што је српска војска јача, то је извесније да ће у овом региону владати мир. Чврсто верујем у то јер смо ми познати као народ који је кроз историју увек само себе бранио, а никада први нападао. Нећемо никога напасти, али ћемо јачањем наше војске дестимулисати било кога да поново покуша дестабилизацију овог простора – истакао је Шапић.

Он је на крају додао да је развој економије у директној вези и са развојем и јачањем војске. „Да се Србија у овој узрочно-последичној вези економије и војске развија у правом смеру и да постајемо кључни фактор стабилности и мира у овом делу Европе, полако постаје свима јасно“ закључио је Александар Шапић.