ŠAPIĆ: Parkove rekonstruišemo u saradnji sa građanima.

Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika Beograda, obišao je danas rekonstruisani park „Bele vode” koji, posle Tašmajdanskog, predstavlja drugi po veličini gradski park. Radovi na potpunoj obnovi 7,7 hektara parka finansirani su iz gradskog budžeta, a stanovnicima naselja Bele vode od danas su na raspolaganju četiri dečja igrališta, prostor za penzionere, 6.000 kvadrata asfaltiranih staza, ograđeni prostor za puštanje kućnih ljubimaca, fitnes park, teren za boćanje i mnogi drugi sadržaji.

– Ovo je još jedan od uspešnih projekata grada Beograda kojim smo omogućili uslove da naši sugrađani mogu da stiču navike za zdrav i aktivan život. Park „Bele vode” je najbolji primer za to jer u njemu postoje sve vrste terena za decu i odrasle, eko-zona za puštanje pasa, fitnes-park i mnogi drugi sadržaji. U dogovoru sa građanima, ovaj park će biti i osvetljen, a radovi će početi već sledeće nedelje. Ja sam mnogo putovao po svetu, mogu reći da se ovakve stvari ne mogu svuda videti i zato apelujem na sugrađane da zajedno čuvamo ovakve prostore, jer oni služe svima nama, ali i našoj deci. Na ovaj način otvorili smo novu vrstu komunikacije sa građanima, zajednički radimo na uređenju mnogih gradskih prostora, a među najvećim projektima su park u Bloku 70, Pančićev park na Starom gradu, Finansijski park na Savskom vencu i Stara Bežanija. Tako stvaramo uslove za zdrav život sadašnje i narednih generacija i to ćemo nastaviti da radimo i ubuduće – rekao je Aleksandar Šapić.

Iako je dan bio vetrovit, u parku je bilo šetača i onih koji su trčanjem želeli da, poput Dobrile Ristić, očuvaju dobru kondiciju.

– Mnogo mi se dopada, jer su ga gradili u dogovoru sa nama i bili su otvoreni za sve naše predloge. Ja sam jedna od inicijatorki i šta da vam kažem, prelep je i treba ga čuvati. Zato molim naše sugrađane da ovaj park smatraju svojim a ne tuđim, kako bi nam dugo trajao – kaže Dobrila.