ШАПИЋ: Паркове реконструишемо у сарадњи са грађанима.

Александар Шапић, помоћник градоначелника Београда, обишао је данас реконструисани парк „Беле воде” који, после Ташмајданског, представља други по величини градски парк. Радови на потпуној обнови 7,7 хектара парка финансирани су из градског буџета, а становницима насеља Беле воде од данас су на располагању четири дечја игралишта, простор за пензионере, 6.000 квадрата асфалтираних стаза, ограђени простор за пуштање кућних љубимаца, фитнес парк, терен за боћање и многи други садржаји.

– Ово је још један од успешних пројеката града Београда којим смо омогућили услове да наши суграђани могу да стичу навике за здрав и активан живот. Парк „Беле воде” је најбољи пример за то јер у њему постоје све врсте терена за децу и одрасле, еко-зона за пуштање паса, фитнес-парк и многи други садржаји. У договору са грађанима, овај парк ће бити и осветљен, а радови ће почети већ следеће недеље. Ја сам много путовао по свету, могу рећи да се овакве ствари не могу свуда вidети и зато апелујем на суграђане да заједно чувамо овакве просторе, јер они служе свима нама, али и нашој деци. На овај начин отворили смо нову врсту комуникације са грађанима, заједнички радимо на уређењу многих градских простора, а међу највећим пројектима су парк у Блоку 70, Панчићев парк на Старом граду, Финансијски парк на Савском венцу и Стара Бежанија. Тако стварамо услове за здрав живот садашње и наредних генерација и то ћемо наставити да радимо и убудуће – рекао је Александар Шапић.

Иако је дан био ветровит, у парку је било шетача и оних који су трчањем желели да, попут Добриле Ристић, очувају добру кондицију.

– Много ми се допада, јер су га градили у договору са нама и били су отворени за све наше предлоге. Ја сам једна од иницијаторки и шта да вам кажем, прелеп је и треба га чувати. Зато молим наше суграђане да овај парк сматрају својим а не туђим, како би нам дуго трајао – каже Добрила.