Шапић: По двадесет хиљада динара за свако дете и бесплатан улаз на базене наставак социјалних мера у Београду

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић саопштио је одлуку да ће све породице у Београду добити по двадесет хиљада динара по детету, која похађају основну и средњу школу. Пријављивање почиње од понедељка, 22. априла, када ће грађани моћи да се пријаве и за картице за бесплатно коришћење градских базена.
Прошле године, подсетио је Шапић, сви основци и средњошколци у Београду први пут добили су бесплатан комплет уџбеника, а ове године направљен је искорак даље.
– Толико уџбеника, које смо прошле године набавили, никада до сада у једној школској години није набављено, нарочито кад је реч о средњошколцима за које дуги низ година поједини уџбеници уопште нису ни били штампани. С обзиром да сада постоји огроман број уџбеника у нашем образовном систему, било би штета да поново новац дајемо на нове. Дакле, дајемо прилику да се уџбеници размене или наследе, а свака породица у Београду добиће двадесет хиљада динара по детету, која idу у основну или средњу школу. Назвали смо ту одлуку „ђачка помоћ”. Новац ће добити у септембру, који је свакако најтежи месец по породични буџет – навео је Шапић.
Родитељи свакако могу да одлуче и да купе нов комплет уџбеника, уз могућност да то учине и на рате. Најскупљи комплет за крајње разреде основне или средње школе износи око 16-17 хиљада, а најјефтинији око једанаест и по хиљада, тако да ће новца бити довољно, истакао је Шапић.
– Пријава креће од понедељка, 22. априла, у свим основним и средњим школама у Београду, то јест све инformације ће добити тамо, и трајаће до краја лета. Принцип ће бити исти или сличан као када су се пријављивали за помоћ коју је држава давала. Даће своје податке и бројеве рачуна на које ће новац током септембра бити уплаћен – рекао је Шапић.
– Верујем да без обзира ко буде водио Град Београд убудуће неће одустати од ове септембарске градске помоћи јер је она изузетно важна – истакао је Шапић.