Шапић подржао акцију „Паркирај и бициклирај“: На овај начин будимо свест људи о екологији.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић са представницима ЈКП „Паркинг сервис” данас је на паркиралишту „Сава центар” присуствовао отварању још једне локације на којој ће сви заинтересовани возачи имати могућност да користе нову услугу „Паркирај и бициклирај”. Ова услуга предузећа „Паркинг сервис” омогућава возачима да на паркингу оставе свој аутомобил и по редовној цени добију картицу са којом могу да преузму и користе за даљу вожњу електрични бицикл.

Председник општине Александар Шапић подржао је ову акцију и апеловао на грађане да почну да је користе имајући у вidу њене бројне предности.

– Општина Нови Београд је idеална за овакав пројекат јер имамо преко 50 километара бициклистичких стаза, равна је, а није ни тешко возити овај бицикл. Мислим да треба да помогнемо да ова idеја заживи у нашем граду, да пробудимо свест људи о екологији, а много је и јефтиније. Ово је једна од ствари која је популарна у свету и има много градова који су преплављени бициклима. Потребно је да прође неко време да наши грађани схвате да није срамота возити бицикл и да почну да га користе. Разговарао сам са људима из „Паркинг сервиса” да можда у некој следећој фази ово не буде везано само за паркирање већ да и други грађани могу да користе ову услугу. Само ако грађани буду упорни мислим да ће убрзо увidети све предности овог пројекта – рекао је Александар Шапић.