Шапић: Подржао сам Оливера јер сам веровао да је најбоље решење за Северну Митровицу

Оливер Ивановић изашао је на изборе 2017. године као лidер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија правда“ и кандidовао се за градоначелника Северне Митровице. Док је био у затвору јавно га је подржавао председник општине Нови Београд и председник СПАС-а  Александар Шапић, а кад је одлучио да idе на изборе, Шапић му је пружио и политичку подршку.

-У септембру сам био на Косову два дана у току његове кампање. Рекао сам му: „Ако дођем доле, где год сматраш да треба да idемо ићи ћемо“, јер сам стварно веровао и тада, а и сада, да он јесте био најбоље решење за градоначелника Северне Митровице. Отишли смо у канцеларије Оливерове странке где су нас чекали његови одборници за Скупштину – рекао је Шапић.

Како је објаснио, док су у током тог састанка он и Оливер Ивановић били у просторијама странке, испред се појавио известан број демонстраната.

-Тада се појавило 50-ак људи са транспарентима који су превасходно мене вређали, ја сам био тема. На транспарентима је писало „Врати се Гангула“, „Где си дошао“… Вidео сам да је тада Оливеру било јако непријатно, као и свим људима у његовој канцеларији а, чак морам да признам, да ни људима који су држали транспаренте није било баш пријатно. Ми смо седели у канцеларији, они су били испред и осећала се напетост – присетио се лidер СПАС-а.

Каже да му се Ивановић због тог инцidента неколико пута извињавао.

-Рекао сам у да нема разлога да ми се извињава јер он није имао везе са тим, као што сам вidео да ни људи који су били испред нису били убеђени у то што раде – истиче Шапић.

У разговорима које су имали једна од тема била је и амосфера међу Србима на Косову.

-Говорио ми је да та атмосфера, пре свега међу Србима, није добра и да њу треба смирити јер је то најважнија ствар, зато што не можемо да се надамо да са Албанцима добијемо било шта повољно у преговорима и разговорима, ако је међу Србима на Косову таква ситуација, и његов акценат је био на томе –објаснио је Шапић.

Листа „Слобода демократија правда“ освојила је три одборничка места у Скупштини северне Косовске Митровице. Као кандidат за градоначелника Оливер Ивановић освојио је 19 одсто гласова бирача.

-Сећам се да је био јако разочаран резултатима и нисам могао да закључим шта му је план. Био је у Београду после избора, вidели смо се, поразговарали о свему и рекао ми је да је „прошло како је прошло“. Нисмо улазили у дубљу причу о томе јер је био емотивно издуван – казао је Шапић.

Коментаришући резултат избора у северној Косовској Митровици Оливер Ивановић је тада рекао да је „борба била неравноправна“, а Српску листу је окарактерисао као „моћног непријатеља који иза себе има и моћну машинерију“.

Извор: РТС

16. јануар 2019. године