Шапић: Покренућу иницијативу да Кућа цвећа постане музеј српске историје, а Јосипа Броза да вратимо Хрватима у Кумровец

Покренућу иницијативу да једном за свагда завршимо са том Кућом цвећа, и да Јосипа Броза вратимо тамо у Кумровец, одакле је дошао, а да Кућа цвећа буде место где ће почивати највећи српски великани, да то буде музеј српске историје. У њему треба да почивају људи који су нас заиста бранили, од Степе Степановића, Живојина Мишића, Радомира Путника и осталих.То су људи којима се Европа дивила и који су је бранили у Првом светском рату од Немаца који би сада да нас прогласе геноцidним – рекао је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић у емисији “Инфо јутро” на ТВ Инformер.
-Када споменем име Драгољуба Михаиловића, једног од најодликованијих наших официра, који је бранио Србију у Балканским ратовима и у Првом светском рату од Аустроугара, а у Другом светском рату против нациста, скоче ми на главу, “Титови југословени”. Бранио нас је и од онога од ког смо направили мит, од Јосипа Броза, који је био аустроугарски каплар и као такав пуцао по нама. Ми Срби смо успели да, након Другог светског рата, Михаиловића прогласимо за издајника, да не знамо где му је гроб, јер су му комунисти и бољшевици наменски, ко зна где расули кости, а Броза чувамо на најлепшем пропланку и брду у Београду. И дан данас, он ту почива, без обзира на сво зло које је нанео српском народу, убијајући га у Првом светском рату, а онда преко 35 година, затираћи му семе на сваки могући начин, национално, политички, социолошки и културолошки – напоменуо је.
Поставља се питање, истиче Шапић, да ли ћемо у Кући цвећа одати пошту српским херојима тиме што ћемо направити музеј српске историје или ћемо тамо оставити Јосипа Броза Тита, аустроугарског каплара и великог зликовца новије српске историје?