ШАПИЋ: Поносан сам на иницијативу да улице Београда добију имена заслужних спортиста и спортских радника.

Помоћник градоначелника Београда Александар Шапић данас је, у близини „Партизановог” стадиона, свечано открио таблу с називом улице посвећене Драгану Манцеу.

Он је, у присуству представника Фудбалског клуба „Партизан”, спортских радника и великог броја поштовалаца истакнутог фудбалера, изразио задовољство што данас присуствује овом догађају, јер, како је истакао, његово име превазилази оквире клуба у коме је играо.

– Изузетна ствар је што се улица која носи име симбола младости једног времена налази тик уз Хумску улицу, где се налази стадион и клуб у коме се Манце афирмисао – истакао је Шапић.

Он је подсетио да је Скупштина града покренула иницијативу да се заслужним спортистима и спортским радницима доделе улице у Београду, јер је то, према његовим речима, најмање што је могло да се уради за људе који су годинама промовисали ову државу и главни град.

– Формирана је комисија са Олимпијским савезом Србије и спортским савезима, која је до сада предложила 20 истакнутих спортских имена, кандidујући их да у догледно време добију улицу у српској престоници. Именом Драгана Манцеа отвара се нова ера захвалности истакнутим спортистима, док ће убрзо ту привилегију добити Рајко Митић, Александар Мирковић и Мирко Сандић, али и други спортисти, попут Стјепана Бобека, који су нас недавно напустили – најавио је помоћник градоначелника.

Он је додао да се као бивши спортиста осећа веома поносним што је баш ова градска управа, у којој је и он, одлучила да се одужи истакнутим спортистима.