Шапић: Поносан сам на новоотворени вртић у Баричу, а завршићемо и друге започете пројекте у Обреновцу

-Данас у Баричу отварамо нови вртић „Колибри“ и морам да вам признам да, иако је деци данас први дан у новом вртићу, овде се осећа једна атмосфера као да вртић већ дуго ради и због тога сам искрено задовољан. Ово је један од највећих вртића у граду, за више од 200 деце, а у Баричу немамо проблем са листом чекања. Нека вам је са срећом овај нови вртић, свој деци и родитељима који ће децу овде доводити, да нам не буде последњи и да имамо кога у вртић да доводимо, јер то је оно најважније – рекао је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић приликом отварања новог вртића у обреновачком насељу Барич.
Истакао је да је Град Београд у потпуности урадио и опремање вртића, са циљем да се Обреновчанима омогући квалитетан објекат који би задовољио све потребе и деце и родитеља. Најавио је и да ће све пројекте које Град ради, што самостално, што у сарадњи са општином Обреновац, бити завршени након 2. јуна када се оконча ситуација настала у протеклих осам месеци због Привременог органа и привременог финансирања.
-Могу ја вама да причам шта год, јер многи су причали. Мислим да су за ових годину и по дана неке ствари остале иза нас, а ако будем имао прилику да наставим да водим Град у нормалним околностима, а не са овим привременим и непривременим органима, као и до сада учинићу све што могу да Београђани то што мање осете и да се наш град развија равномерно. Наставићемо да радимо и све друге ствари које смо започели у Обреновцу, обећали смо стадион, завршићемо га. Био сам овде и када смо отварали Дијагностички центар, па када смо Тамнавску улицу отварали, па и када је започета изградња пијаце, а доћи ћу и када пијаца буде завршена. Подсетићу да сам био у Обреновцу и када је пуштена водоводна мрежа у Трстеници за 300 кућа, а радимо и месну заједницу у Баричу на скоро 1000 квадрата. Искрено верујем у то да је Барич, локацијски унутар Обреновца, а због ове лаке повезаности краком који води ка Новом Београду, заиста, постао атрактивна локација – рекао је Шапић и додао:
-Пре неких годину и по, две дана, када сам постао градоначелник рекао сам да ћу посветити једнаку пажњу развоју свих делова града. Мислим да сам у Обреновац долазио више пута него многи пре мене, а исто сам се опходио и према Лазаревцу, Младеновцу. Зашто? Зато што ће, данас то са сигурношћу могу да тврдим, рубне општине за коју годину, ако наставимо овим темпом да их развијамо, пре свега инфраструктурном повезаношћу са Београдом, постати атрактивније за живот него централно градско језгро. Кућа, окућница, двориште све више почиње да се цени. Пред тога, то што данас са Новог Београда до Обреновца стижете за 15-ак минута, изузетно је важна ствар која утиче на ваш квалитет живота. У наредне четири године морамо да искористимо и Експо као што су други користили сличне ствари, да изградимо и инфраструктуру, да подигнемо економију и да се уложи и тамо где нема директне везе са Експом. На тај начин дођи ће и до вас један део инвестиције, јер ће Обреновац бити привлачно подручје између Новог Београда и Сурчина, то раде паметне државе – закључио је Шапић.
27. мај 2024. године