Шапић: Поносни смо на младе Новобеограђане чија је Читалачка значка опет најбројнија у Србији

Општина Нови Београд, као и сваке године до сада, традиционално је наградила ученике са своје општине који су и овога пута успешно учествовали на манифестацији Читалачка значка. У овом читалачком маратону који је обухватао читање задатих дела домаће и стране литературе учествовало је 1738 ученика основних школа са Новог Београда и за то су награђени похвалницама, а 360 најуспешнијих учесника награђено је и књигама.

-Срећан сам што смо опет били најуспешнији у Србији и слободно могу да кажем да у временима у којима живимо књига постаје нека врста прошлости. Много ми је драго да у нашој општини која јесте најмодернија и најнапреднија у Србији, те традиционалне вредности као што су књига и читање нису заборављене, а ви сте то још једном потврдили. Од srcа вам желим да, како будете расли и постајали прави и успешни људи, не заборавите на књигу. Хвала вам још једном и сигуран сам да ћу се једног дана хвалити да сам био на челу општине из које су изникли многи спортски шамиони, шампиони у науци, уметности и у свим другим областима, а ви сте сигурно једни од оних који имају највеће шансе да, не само наш град већ и читаву земљу, на најбољи могући начин представе свуда у свету – рекао је председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Традиционална манифестација Читалачка значка ове године се одржава по педесетпрви пут, а као и у претходном периоду, Читалачка значка Новог Београда има највећи број учесника у Србији.

Општина Нови Београд ће са поносом наставити да, у складу са својим могућностима, финансијски подржава организацију манифестације Читалачка значка на задовољство и радост свих љубитеља књиге и читања међу децом школског узраста.