Шапић: Потребна нам је стабилност за изазове испред нас и велике ствари које ћемо да урадимо

Због легитимитета и жеље да следеће четири године водимо Београд, да „дамо гас до краја” и у Београду за то време променимо више него за претходних десет, ми и даље остајемо при томе да ћемо чекати господина Несторовића, јер мислимо да он једини има легитимитет. Уколико он за ових девет дана сматра да ту нема простора за договор, биће нам жао, јер губимо драгоцено време за све што нас очекује, а то су велике ствари и велики изазови за које нам је потребна стабилност, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић за ТВ Хепи.

Он је нагласио да Београд очекују највећи капитални пројекти у последњих стотину година.

– Метро је највећи капитални пројекат, пруга, стадион, нови град који треба да се гради између Новог Београда и Сурчина. Треба да започнемо три моста у граду, тунел који треба да споји два најдаља дела града, да наставимо социјалне програме које смо започели, чекамо да поставимо 107 комунално-безбедносних објеката и да их спојимо на сваку школу и вртић, да обезбедимо вidео-надзор за сваку школу и вртић, да учинимо Београд безбеднијим градом, решимо питање река. Ја од свега овога, ако добијем прилику, нећу одустати. Да ли су неки људи свесни важности ситуације? Замислите шта значи водити град од два милиона људи – није то баш тако просто и једноставно – нагласио је Шапић.

Шапић је подсетио да је предстојећи ЕXПО прилика да се ураде пројекти који су од велике важности како за Београд тако и за целу Србију. Такође је нагласио је то начин да се подигне економија целе државе, чиме ће се доћи до просечне плате од 1.400 евра на нивоу целе Србије.

Када је реч о евентуалним новим изборима, Шапић је истакао да дубоко верује у добар резултат.

– Верујемо да ће Београђани да одреагују на најбољи могући начин на све оно што смо радили и што планирамо да радимо. Дубоко верујемо у нашу победу, стабилну власт и да ћемо 2027. и 2028. годину дочекати у најбољим околностима – рекао је Шапић.

Он је поновио да Београд заслужује једну праву српску власт, не квазијугословенску, већ ону која ће бити у интересу свих грађана Београда.

– Да више раскрстимо са тим нашим стварима из прошлости. Београд данас јесте и биће град отворених руку, слободан за све. Али, морамо да водимо рачуна о себи и да се више не срамимо да кажемо да смо Срби, да волимо своју земљу и свој град и да то нико не може да нам забрани. Београд мора да буде права српска престоница, град у коме се нећеш стidети да кажеш да си Србин, али који ће бринути и о свим грађанима који у њему живе без обзира на њихову националну припадност – рекао је Шапић.

Шапић је навео да ће пред народ изаћи на најбољи могући начин, нико неће бити етикетиран нити нападан, већ ће фокус бити на стварима које су урађене, које су у току и које су тек у плану.

– Учинићемо све да се тензије у друштву колико год је могуће смире, јер ништа није вредно српских унутрашњих сукоба. На то више немамо право. Интерес српског друштва, у овом случају интерес Београда мора да буде на првом месту. Јако ће ми бити жао ако Београд буде блокиран четири месеца. За ових пет месеци, оно што сам најављивао нисмо успели да спроведемо, а неодговорно је да не доносимо никакве одлуке. Урадићемо све да превазиђемо ову ситуацију, надајући се да након тога Београд може да крене пуном паром напред – истакао је Шапић.

Како је рекао, остаћемо умерени и надамо се још увек да има простора, а уколико до тога не дође, idемо из све снаге у кампању да покажемо људима шта желимо да урадимо – закључио је Шапић.