Шапић представио још један у низу бесплатних програма за Новобеограђане: Бесплатна припремна настава за упис у средњу школу за све осмаке.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић, представио је програм бесплатног одржавања часова припремне наставе за завршни испит за упис ђака у средње школе. Припрена настава обухвата часове српског и математике. Припремна настава организује се суботом и недељом, у три групе, у трајању од по два школска часа. Суботом се одржавају припреме за тест из српског језика, а недељом за тест из математике.

Наставу држе наставници основних школа са Новог Београда. Припремна настава ће се одржавати до краја маја. Број пријављене деце, њих 450, показује да је интересовање јако велико. Општина Нови Београд својим активностима се труди да бар мало олакша кућни буџет родитеља.

Председник општине Александар Шапић, том приликом, рекао је да је ово само једна у низу бесплатних активности које општина Нови Београд организује за своје суграђане и нада се да ће ова акција постати пракса убудуће.