Шапић представио политику за Београд: За чистији и уређенији град по мери Београђана, а не туриста

Кандidат за градоначелника и председник општне Нови Београд Александар Шапић, представио је данас концепт развоја Београда, а јавност је упознао и са тимом стручних људи из појединих области који би се, у случају да он буде био у прилици да буде на челу Београда, нашли на одговорним местима у Градској управи.

-Представљајући концепт развоја Београда презентовали смо нашу политику, објаснили смо које ће области за нас бити приоритетне, и приказали начин на који ћу са својим сарадницима, уколико за то добијем прилику, водити Београд. За разлику од осталих политичких странака и организација нисмо акцентовали конкретне тачке у нашем програму јер мислимо да је неозбиљно правити програм у 10, 20 или 50 тачака. Таквих тачака би требало да буде пет или шест хиљада у једној озбиљној Градској управи – рекао је том приликом Александар Шапић.

У овиру концепта развоја Београда иза кога стоји Алексадндар Шапић, између осталог, дат је акценат на неколико кључних областии: бризи о људима, пре свега, деци и најстаријим суграђанима, инфрастуктурном развоју Београда, унапређењу рада локалне администрације, уређењу зелених површина, образовању, науци, култури и уметности, спорту, као и на побољшању система здравствене заштите Београђана.

-Данас смо стратешки говорили о областима које треба да буду приоритети и спремни смо да сутра будемо измерени колико су те области напредовале од момента када смо их ми преузели под својим руководством. Модел развоја Београда, превасходно ће бити правац којим смо у протеклих шест година развијали Нови Београд, али наравно, са далеко већим капацитетима, надлежностима и инстументима које са собом Градска управа носи, у односу на једну градску општину која има далеко скромније могућности – истакао је он.

Представљен је и тим који чине 20 стучних људи из појединих области који би се у Управи града Београда нашли на одговорним местима из области своје стручности.

-За разлику од свих других ми не представљамо ни јавне личности, нити одборнике који ће подносити оставке, нити одборнике који ће остати у Скупштини града не знајући шта треба да раде. Ми данас представљамо људе који ће бити задужени испред одређених области. То су људи који имају референце, искуство и знање из локалне самоуправе из области којом се баве. Одговорно тврдимо да за тако важна места не постоје компетентнији људи од тима који ми имамо. Одборници за градску Скупштину са наше листе ће остати одборници и неће бити постављени на извршне функције, исто као што ни у општини Нови Београд одборници нису постављени ни на једну извршну функцију у оквиру општинске Управе. Принцип остаје исти – одборници су чувари наших гласова, а стручни људи ће се бавити струком – казао је Александар Шапић.

Концепт развоја Београда Александра Шапића можете преузети на сајту сапиц.рс у рубрици „Наш концепт развоја Београда“.