Шапић представио „Програм за Београд“: Заједничким снагама можемо да створимо услове за квалитенији живот Београђана

Потпредседник Српске напредне странке и први на листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ на предстојећим изборима за главни град, Александар Шапић, представио је данас „Програм за Београд“.

Шапић је у седишту Српске напредне странке кандidатима за одборнике у Скупштини града Београда образложио са којим ће плановима изаћи пред Београђане.

Програм се састоји од десет тачака који ће чинити окосницу даљег развоја Београда. Поред капиталних инфраструктурних пројеката, који ће допринети да Београд постане светска метропола, и који морају да буду завршени, акценат ће бити стављен и на безбедност грађана, посебно деце, развијање система примарне здравствене заштите, чистији и здравији Београд.

Повећању ефикасности локалне администрације биће посвећена посебна пажња. Подразумеваће, између осталог отварање контакт центра са једном телефонском линијом на коју ће Београђани моћи да се обраћају шта год да им је потребно, постављају питања на која ће од стране градске управе морати да добију одговор у року од 72 сата, остављају предлоге, сугестије. Последица постављања овог система биће и синхронизација рада јавних и комуналних предузећа. Такође, у плану је и отварање „градских кућа“ на територији читавог Београда.

Кључни приоритети биће брига о свим категоријама друштва, посебно најмлађим и најстаријим суграђанима, као и брига о образовању и предшколском васпитању.  Шапић је нагласио да ће посебну пажњу посветити враћању достојанства свим просветним радницима, обезбеђивању најбољих могућих услова за њихов рад и враћање статуса у друштву какав заслужују.

Шапић је нагласио да само заједничким снагама можемо да створимо услове за бољи, лепши, безбрижнији и квалитенији живот свих Београђана.

– Данас смо у просторијама Српске напредне странке, заједно са докторком Маријом Здравковић и Наташом Тасић Кнежевић представили „Програм за Београд“, његове основе тачке. Наравно, град Београд је живо тело и ствари које данас перципирамо као проблем, не мора да значи да ће сутра то и бити и обратно. Разговарали смо са нашим кандidатима за одборнике о томе са чим би они требало да изађу пред грађане, како са њима да разговарају, на који начин да слушају њихове предлоге и које су то најважније ствари које ми планирамо, уколико будемо добили поверење Београђана, да урадимо. Хоћемо да, већ сада, заједничким снагама кренемо, пре свега са нашим кандidатима за одборнике, а онда и са свим грађанима Београда, да стварамо услове за што лепши, безбрижнији, што квалитенији живот сви наших суграђана – рекао је Шапић.

Докторка Марија Здравковић је нагласила да је поносна што је присуствовала представљању програма, те истакла да ће пројекти који су планирани бити на корист свих грађана Београда и генерација које долазе.

– Наш циљ је да Београд буде лепши, функционалнији, да буде најлепше место за живот на овој планети за оне које у њему живе. Да се изграђује што брже и што боље. Да бисмо то успели ми ћемо се максимално потрудити да учинимо све што можемо да би овај град ишао напред – навела је она.