Шапић: Престаните да малтретирате децу у школама

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, осудио је неодговорно понашање појединаца који свакодневно дојављују подметање бомби у београдским школама и тако малтретирају децу и запослене.

– Најљубазније вас молим и трудићу се да речима не покажем гнев и бес који су ме обузели када су ми и јутрос јавили да не престају дојаве о бомбама по београдским школама, које већ данима трају, и којима се данима малтретирају сва деца и запослени у њима. Апелујем и преклињем да престанете са овим и да потражите неко друго место где ћете скупљати поене пред изборе, а да оставите школе и децу на миру, јер ће се поразбољевати. Ниједна функција није вредна тога да деца, уместо на настави, морају да проводе време ван школе, да се смрзавају и не дај боже разболе док се по процедури не провери безбедност школских објеката од пријављених експлозивних направа. Малтретирајте мене и све оне за које сматрате да стоје на путу ваше среће, али молим вас, оставите децу на миру. Још једном апелујем да се они који се понашају неодговорно дозову памети и да децу искључе из свега овога – рекао је Шапић.

Он је подсетио да ово није први случај и да је било и раније дојава о бомбама, попут возила у јавном превозу, али да је злоупотреба деце нешто бескрупулозно.