Шапић примио амбасадора Јапана и представнике јапанских компанија

Градоначелник Београда Александар Шапић примио је данас у здању Старог двора делегацију Јапана, коју је предводио амбасадор Такахико Кацумата.

Градоначелник Шапић је делегацију Јапана, коју су чинили представници компаније „Иточу” и Јапанске међународне агенције за сарадњу ЈИЦА, упознао са великим инфраструктурним пројектима у нашем граду. Подсетио је да су Влада и народ Јапана 2003. године поклонили Београду аутобусе који се и данас налазе на улицама нашег главног града. Како је навео, не смеју се заборавити ни велике донације ове земље Београдском универзитету.

Он је рекао да у Београду ради неколико јапанских компанија, од којих „ Иточу” ради на једном од највећих пројеката јавно-приватног партнерства у граду, на депонији Винча.

Шапић је такође подсетио на заједнички пројекат Града Београда, Секретаријата за јавни превоз и Јапанске међународне агенције за сарадњу ЈИЦА, који се односи на модернизацију јавног превоза у нашем граду. Захвалио је јапанским пријатељима на помоћи коју пружају на том пољу и истакао да је модернизација градског превоза веома битна за бољи и квалитетнији живот наших суграђана.

Градоначелник је нагласио да је Београд данас веома атрактивна, привредна и туристичка дестинација, и позвао јапанске инвеститоре да улажу у Београд, а јапанске туристе да у што већем броју посете српску престоницу.