Шапић: Природна богатства су наша прилика, а не аномалија

-Па ми овде живимо, нисмо ваљда луди да сами себе трујемо – поручио је данас грађанима Лознице потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић. Он је Лозничанима рекао да се Западна Србија не налази хиљадама километара далеко од Београда или било ког другог дела Србије већ да сви живимо на једном малом простору и да нико није луд да учини било шта против сопственог здравља или здравља рођеног народа и сам себе отрује, али исто тако нећемо дозволити ни да они којима наша природна богатства нису сметала док су били на власти, данас зарад ситног политичког профита „психички отрују“ народ и лише нас потенцијала које имамо да подигнемо животни стандард не само грађана Мачве и Западне Србије, него и читаве земље. -Држава ће заштити здравље људи, али и искористити све своје природне ресурсе за подизање животног стандарда, како чине и све друге далеко развијеније земље света – нагласио је Шапић.

-Своје природне ресурсе сви користе. Па зар мислите да би Америка била тако моћна да не користи своје природне ресурсе у случају угља, рецимо, или Русија гаса, Норвешка нафте и да не набрајам даље. Кинези истим знаком у њиховом писму обележавају опасност и шансу. Ја мислим да су наша природна богатства која многи желе да представе као опасност у ствари наша велика шанса и ако ту шансу будемо паметно искористили то може да буде на корист и овог краја и целе Србије. Наравно да треба водити рачуна и о екологији, јер то је пре свега наш интерес, а не било којих странаца који кроз финансирање разних невладиних организација воле да покажу како  они „брину“ о нама и како нас „воле“, више него што ми сами себе волимо. Немојте молим вас више да нас толико волите, сами ћемо – рекао је Шапић.

Он се данас обилазећи Мачвански округ осврнуо на покушај провокације председника државе, приликом доласка на његово радно место, појединих опозиционара.

-Марко Миљанов је говорио „Јунаштво је кад себе браним од другога, а чојство кад другога браним од себе“ и како је волео да каже овај велики јунак и књижевник  „част је скупља од живота и зато морамо однети победу над својим осећањима – истакао је Шапић и додао да одговорни људи морају да се понашају дорасло поверењу које добијају од народа, а они којима народ свакако не верује, могу од себе лако да праве кловнове и дворске луде.