Шапић: Разочаран сам предлогом буџета београдских општина, Новобеограђани овакав третман не заслужују

-На три милијарде буџета и повећања од 30 одсто укупног буџета свим градским општинама, општина Нови Београд не добије практично ништа. Новобеограђани нису заслужили да их било ко на овај начин доводи у овакву ситуацију само зато што ја нисам саставни део неке власти. Данас сам овде ја, сутра ће бити неко други, а ако се сви будемо понашали „око за око зуб за зуб“ ту нема краја.-

Овако је председник општине Нови Београд Александар Шапић прокоментарисао чињеницу да је у предлогу буџета за 2019. годину Градска општина Нови Београд добила повећање нешто више од четири милиона динара у односу на претходну годину, за разлику од других градских општина које су у расподели средстава добиле између 130 и 400 милиона динара.

-За сваку похвалу је што је за 30 одсто увећан буџет свим градским општинама и то јесте значајно повећање, али мислим да се никада није десило да расподела средстава општинама буде оваква. Градска управа, нажалост, није променила праксу претходника, чак је и ескплицитнија у подели која је, другачије не могу да назовем осим, изричито политичка јер једине две општине које нису добиле готово никакво повећање јесу општине Нови Београд и Стари град, где СНС не партиципира у власти – објаснио је Шапић.

Он је истакао да одлука о расподели средстава општинама није добра, али да та чињеница неће утицати на рад његове одборничке групе у Скупштини града где ће она наставити да се понаша као и до сада.

-Грађани су за мене гласали, а онда су из Града Београда одлучили да нама на Новом Београду не дају могућност да за те људе нешто урадимо. Ова одлука није добра, нарочито ако узмемо у обзир на који начин се пуни градски буџет јер је управо општина Нови Београд та која највише привређује градском буџету. То није у реду и све ово говорим без једа, али сам разочаран. Међутим, то неће променити наш став у Скупштини града, јер ћемо већ од сутра наставити да гласамо за ствари које су добре, било да их предлаже власт или опозиција. Наравно, за овакав буџет нећемо гласати и наставићемо да указујемо на оно што није добро. Политику нећемо мењати јер неко мора да подвуче линију, да се не светимо једни другима, већ да се понашамо у складу са функцијама на којима се налазимо – објаснио је председник општине Нови Београд.

Наводи да би било фер и поштеније према грађанима да се укину избори на општинком нивоу, јер су оваквим односом градских власти према појединим општинама доведени у заблуду да гласају за неког на нивоу општине, а да тај неко после за њих не може ништа да уради.

-Наставићу да се борим и да са тим новцем који смо добили нешто урадим, али мислим да то стварно није исправно и ако икада будем био у ситуацији да ја о томе одлучујем никада се тако понашати нећу, без обзира ко буде био са друге стране. Оног момента кад постанете државни функционер и у име грађана вршите власт, морате са стране да склоните страначке размирице јер је наша обавеза да сарађујемо у интересу грађана – закључио је Шапић.