Шапић: Реконструкцијом Вишњичке улице променили смо саобраћајни крвоток у овом делу града

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас реконструисану Вишњичку улицу и том приликом истакао да је ово пример рада који се примењује од пре годину и по дана, а то је да се синхронизованим радом свих градских и републичких служби о једном трошку и у истом временском периоду заврши реконструкција уз што мање угрожавање свакодневног живота Београђана.

– На тај начин прекинућемо ону ружну праксу која је важила у Београду деценијама уназад, а то је да свако предузеће изводи своје радове не обазирући се на то да је неко друго радило на истом месту пре тога – истакао је Шапић.

Он је нагласио да само злонамеран човек не може да вidи које све предности су Београђани добили овим радовима и изразио велику захвалност грађанима који ту живе и који су, како је рекао, били заиста стрпљиви протеклих пар месеци током радова када је било озбиљних „чепова” у саобраћају.

– Веома сам срећан што смо овде, на једној од можда најкомпликованијих улица, јер огроман број возила на дневном нивоу пролази овуда, извели радове а да нисмо угрозили свакодневни живот, што уопште није било лако. Ово је добар огледни пример како ћемо радити и како већ радимо у другим деловима града. Искористићемо могућност да где год је то могуће ширимо коловозне траке те на тај начин повећамо проток саобраћаја у Београду, а ово је најбољи пример за то – рекао је први човек Београда.

Шапић је додао да су радови одмах настављени на потезу ка Богословији и да се очекује да буду завршени до новембра, чиме ће се добити по две независне траке.

– Онда тек можемо да кажемо да је практично од Вуковог споменика, то јест од Булевара краља Александра, скроз до Роспи ћуприје саобраћај обезбеђен на по две и три независне траке у сваком смеру, и то више није део града какав је био – рекао је Шапић.

Градоначелник је најавио почетак радова до Нове године или врло брзо после тога у новобеоградским булеварима где ће се ширити улице Зорана Ђинђића, Драјзерова, Живојина Мишића, а очекује се и поновно расписивање тендера за радове на првој фази Булевара патријарха Павла.

–  Од септембра прошле године урадили смо више од сто улица, од већих то су улице Омладинских бригада, Максима Горког, Милешевска, Француска и све су урађене у року јер се радило ноћу, викендима и ван шпица. Наставићемо са овом праксом ширења коловоза и фасцинантно ми је што се тиме до сада нико није бавио. Оно што смо урадили у последњих годину дана када је у питању сређивање улица, максимално не угрожавајући свакодневни живот, нико није радио последњих петнаест, двадесет година – закључио је градоначелник.