Шапић: Решићемо питање паса луталица на улицама Београда и увести „пет зоне“ у сваки парк

„У сваком парку у Београду требало би да постоји посебан део ограђен за кућне љубимце и мислим да би то много значило свим грађанима, јер не верујем да постоји нормалан човек који не воли животиње. Има оних људи који их мање воле или их се просто боје. Зато ћемо покушати да уведемо „пет зону“ као један од стандарада у парковима. Са друге стране, потрудићемо се да решимо питање паса луталица, да на улицама немамо више псе о којима нико не брине“, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Истакао је да би требало подићи стандарде и у азилима и обезбедити добре услове у којима пси могу да наставе нормалан живот, како бисмо отклонили ризик да пас који је напуштен, промрзао или болестан, дође у ситуацију да угрози неког на улици.

– Морамо прво да решимо питање азила, да ли прављењем нових или проширивањем капацитета постојећих. Такође, инсистираћемо на примени закона по коме сваки пас мора да буде стерилисан, чипован, као и да само званично регистроване одгајивачнице могу да се баве одгајивањем паса – закључио је Шапић.