Шапић са децом са Косова и Метохије: Београд је ваш град исто као и наш који у њему живимо

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић примио је данас у Старом двору ученике ОШ „Свети Сава” из места Жеровница у општини Звечан са Косова и Метохије и том приликом им поручио да је Београд њихов град  исто као и оних који у њему живе.

Он је истакао да му је драго што је данас њихов домаћин, да се нада да су уживали у програму који за њих припремили њихови другари и да проводе лепо време у Београду.

– Ово је ваш град исто толико колико и нас који у њему живимо и то немојте никада да заборавите. Надамо се да ћете се ових пар дана што више упознати и са институцијама нашег града и државе Србије. Треба да знате да ћете увек бити добродошли, а припремили смо вам и поклоне да се сећате да сте нам данас били у посети. Надамо да ћете нам опет доћи и да сви ви доживљавате Београд онако како Београд доживљава вас. То значи да сте исти као и свако друго дете које живи у нашем граду и нашој земљи – рекао је Шапић  обраћајући се деци са Косова и Метохије.

Он је посебно поздравио њихове наставнике као и Удружење ратних добровољаца од 1912-1918. године и њихових потомака и поштовалаца које је ово организовало. И нагласио да овакве ствари морамо сви да подржимо.

Шапић је још једном овој деци поручио да су у Београду не као већ код своје куће те да ће се сви трудити да им буду што бољи домаћини.

У периоду од 24. до 27. новембра ове године, Београд је домаћин за око 40 ученика ОШ „Свети Сава” из места Жеровница, општина Звечан. Ученици су узраста од 4. до 8. разреда основне школе и у пратњи су својих наставника. Организатор ове посете је Удружење ратних добровољаца 1912-1918 и њихових потомака и поштовалаца и Канцеларија за КиМ, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Циљ је да се ученици упознају са државним институцијама Републике Србије, али и културним знаменитостима града Београда.

У културно-уметничком програму намењеном деци из Жеровнице учествовао је хор Дечјег културног центра Београд који је извео неколико нумера.