Шапић се извинио Београђанима и гостима престонице због нелегалних блокада главних саобраћајница

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић извинио се свим Београђанима и гостима српске престонице због незапамћених саобраћајних гужви, а које су узроковане нелегалним блокадама главних саобраћајница.

Он је подсетио да су саобраћајне гужве уобичајене око новогодишњих и божићних празника, али и нагласио да су данашње додатно узроковане једном мањом групом неодговорних људи.

–Неколико десетина људи је одлучило да блокира главне улице града Београда и да направе потпуни колапс у саобраћају. Поново се извињавам свим Београђанима и великом броју туриста који традиционално у ово доба године бораве у главном граду Србије што су због неколицине неодговорних људи данас остали заробљени у саобраћају – истакао је Шапић.

Он је упутио апел људима који блокирају саобраћајнице да не раде такве ствари, те ремете живот обичних грађана без обзира, како је рекао, на њихове мотиве и различите политичке ставове.

Подсетио да су кључне саобраћајнице блокиране на потпуно нелегалан начин, без законских пријава скупа и додао да на тај начин узурпирају свакодневни живот Београђана.

–Због тога, као први међу једнакима у Граду Београду, апелујем и молим те људе да овакве ствари не раде и да не долазимо у ситуацију да полиција мора да интервенише – указао је Шапић.