Шапић: Сервисни центар Града Београда за кратко време показао своју пуну ефикасност – за првих шест месеци 630.000 позива грађана

Сервисни центар Града Београда 11-0-11 је за првих шест месеци примио 630.000 позива грађана, што је много више него што је очекивано и за свако поштовање, рекао је данас председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић приликом обиласка овог центра.

Према његовим речима подаци су потврда да је нешто што делује немогуће заправо могуће када имате људе који желе да ураде нешто конкретно, да оставе резултат иза себе и раде у интересу Београђана.

– Пре шест месеци обећали смо да ћемо покушати да умрежимо све службе на једном месту. Све комуналне услуге предузећа „Јавно осветљење”, „Паркинг сервис”, „Београд-пут”, „Наплата превозне услуге”, „Инфостан технологије”, „Зеленило”, Градска чистоћа”, „Београдске електране”, „Градско стамбено”, „Београдски водовод и канализација”, односно укупно 12 ставили смо на један број телефона – рекао је Александар Шапић.

Како је рекао намера је била да све телефоне које су имали обједине јединственим бројем.

– Овде је сада запослено 130 људи, који раде у три смене, што раније био случај. На овај начин желимо да омогућимо корисницима да на једноставан начин добију све потребне инformације. За првих шест месеци обједињени кол центар примио је 630.000 позива, док је 2011. године број позива у кол центрима био око 40.000. У току 2012. било је 52.000, наредне године 130.000, а од 2015. до 2022. године било је у просеку између 125.000 и 160.000 позива годишње – прецизирао Шапић и подсетио да је сличан кол центар претходно formиран и на Новом Београду, док је био председник најмногољудније београдске општине.

Шапић је истакао да Сервисни центар Града изгледа попут центара у најозбиљнијим светским компанијама, а да бројеви показују да је то један од најважнијих пројеката урађених у протеклих неколико месеци.

– Не постоји град у региону који има овако нешто. Када су биле велике олује и поплаве у Загребу рецимо, на грађане је апеловано да не зову службе због преоптерећења, осим ако је дошло до угрожавања живота, док ми у Београду имамо само један, јединствен број и умрежен систем. Помоћу њега добија се одговор без обзира на исход. Жао ми је што са нама данас нису они који су на најаву овог система раније гледали са подсмехом – рекао је Шапић, подсетивши да је систем до сада одговорио на 630.000 позива и 22.600 имејлова.

Александар Шапић је захвалио свима који раде у овој служби и додао да је направљен добар тим и да корисници осећају да су део добро усклађеног система.