ШАПИЋ: „Шетњом хуманости“ скрећемо пажњу на оне којима је помоћ неопходна.

Данас је одржана “Шетња хуманости”, којом је први пут у Србији обележен Дан хуманости, 19. август. На овај начин скренута је пажња јавности на све оне којима је потребна помоћ. Све релевантне хуманитарне организације у Србији, међу којима фондација “Новак Ђоковић, фондација “Ане и Владе Дивац”, фондација “Подржи живот”, фондација Делта, Блиц фондација и многе друге подржале су организацију “Шетње хуманости”.

Оснивач Хуманитарне фондације Нови Београд Александар Шапић захвалио је свим људима који су дошли и тако помогли да се пошаље порука солidарности.

– Хуманост је дужност и обавеза свих нас. Овде смо да на овај светски Дан хуманости подсетимо све људе у Србији, да не смемо никада да заборавимо на оне који немају ни времена ни простора да се боре за своја права, јер се боре за свој живот. Данас су у “Шетњи хуманости” са нама све релевантне хуманитарне организације у Србији и ја им се на томе захваљујем. Надам се да ће ова шетња постати традиционална и да ћемо људе још више покренути да размишљају о хуманости. У последњих пар година мало је пала сенка на хуманитарни рад због неких несрећних дешавања, али верујем да наша Фондација, као и све овде присутне друге организације враћају веру тим људима и то је наш превасходни задатак.