ŠAPIĆ: “Šetnjom humanosti” skrećemo pažnju na one kojima je pomoć neophodna.

Danas je održana “Šetnja humanosti”, kojom je prvi put u Srbiji obeležen Dan humanosti, 19. avgust. Na ovaj način skrenuta je pažnja javnosti na sve one kojima je potrebna pomoć. Sve relevantne humanitarne organizacije u Srbiji, među kojima fondacija “Novak Đoković, fondacija “Ane i Vlade Divac”, fondacija “Podrži život”, fondacija Delta, Blic fondacija i mnoge druge podržale su organizaciju “Šetnje humanosti”.

Osnivač Humanitarne fondacije Novi Beograd Aleksandar Šapić zahvalio je svim ljudima koji su došli i tako pomogli da se pošalje poruka solidarnosti.

– Humanost je dužnost i obaveza svih nas. Ovde smo da na ovaj svetski Dan humanosti podsetimo sve ljude u Srbiji, da ne smemo nikada da zaboravimo na one koji nemaju ni vremena ni prostora da se bore za svoja prava, jer se bore za svoj život. Danas su u “Šetnji humanosti” sa nama sve relevantne humanitarne organizacije u Srbiji i ja im se na tome zahvaljujem. Nadam se da će ova šetnja postati tradicionalna i da ćemo ljude još više pokrenuti da razmišljaju o humanosti. U poslednjih par godina malo je pala senka na humanitarni rad zbog nekih nesrećnih dešavanja, ali verujem da naša Fondacija, kao i sve ovde prisutne druge organizacije vraćaju veru tim ljudima i to je naš prevashodni zadatak.