Шапић: Снажна веза Београда и нашег народа у Републици Српској

Градоначелник Београда Александар Шапић састао се данас у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додиком у оквиру посете овом граду поводом обележавања Дана Бањалуке. Састанку у згради Владе Републике Српске присуствовао је и председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић.

Градоначелник Шапић захвалио је председнику Додику на гостопримству и нагласио да је за њега долазак у Републику Српску и Бањалуку као долазак својој кући још из времена када се бавио спортом.

– Снажна веза са српским народом који живи овде остала је до данас. Председника Додика доживљавам као свог пријатеља и зато кад год сам у посети Републици Српској, искористим прилику да му се јавим и да га поздравим. Он је заиста учинио много у последњих 20 година за српски народ на овим просторима – рекао је Шапић.

Градоначелник је навео да је Београд престоница целокупног српског народа, те да је као права европска метропола увек отворен за људе свих нација и вера. Шапић је својом посетом желео да, како је рекао, искаже своју личну емоцију коју има према Бањалуци, Републици Српској и српском народу.

– Кад год будем имао прилику, доћи ћу овде и бићу спреман на сваку врсту пружања помоћи, што сам чинио и као председник општине Нови Београд, а настављам данас као градоначелник Београда. Дрина и границе су formалне ствари, а српски народ мора да се држи заједно. Што се мене тиче, свако може да живи на простору Београда и да га доживљава као своју кућу. У Београду данас живи готово два милиона људи и његова улога на овом простору је далеко већа него једног просечног града – нагласио је Шапић.

Он је позвао Град Бањалуку, Републику Српску и њихову туристичку организацију да учествују у манифестацији „Београдски дани породице”, која ће се одржати 13. и 14. маја у Београду.

– То ће у овој години бити највећа манифестација у региону, чији је циљ да покаже шта су то праве породичне вредности, са idејом да она постане традиционална. Очекујемо Бањалучане и нашу браћу из Републике Српске у Београду – закључио је први човек српске престонице.

Председник Додик је рекао да је веома почаствован доласком градоначелника Београда Александра Шапића, како је рекао, великог пријатеља Бањалуке и Републике Српске.

– Разговарали смо о сарадњи која је током последњих година интензивирана и на високом нивоу. Београд доживљавамо својим градом и радујемо се напретку главног града Србије, који води Александар Шапић. Напредак је очигледан, град је уређенији и чистији. Координација градске и републичке власти у Београду је очигледно најбоља комбинација за град. Поносни смо на снагу коју показују Београд и Србија, а све оно што се ради са наше стране изазива задовољство. Драго ми је да партнерске и братске односе између Београда и Бањалуке негујемо и настављамо. Оба града се шире, напредују и представљају пожељне дестинације за живот. Градоначелнику Београда желимо пријатан боравак у Бањалуци и надамо се да ћемо се ускоро поново срести – рекао је Додик.