Шапић: „Спортске игре младих” пример сарадње младих у региону

Манифестација „Спортске игре младих” у протеклих неколико деценија обухвата читав регион, позитивно утиче на то да се млади баве спортом, али и на односе у региону који су због различитих ствари увек на неком испиту, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре у Старом двору.

Овој конференцији присуствовали су и председник Скупштине града Никола Никодијевић и градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић, као и представници спонзора.

Шапић је нагласио да ова манифестација има вишеструки значај и корист, те да ће Град Београд наставити да помаже њену организацију. Додао је да ће отварање манифестације бити 16. јуна на Тргу републике, а да ће одмах после тога, 17. и 18. јуна, бити одржана манифестација „Београдски дани породице”.

– „Спортске игре младих” биће у неку руку најава онога што следи после тога. За викенд, цео град ће бити препун деце, а биће много спортских, културних и многих других манифестација. Београд ће у та три дана бити центар радости, деце, спортиста, породице и свих оних ствари које нам у овом брзом времену недостају. Надам се да ће вашим примером бити вођени и организатори у другим областима, а ту је од пресудне важности међусобна сарадња јер морамо да се помажемо – рекао је први човек престонице и пожелео срећу организаторима.