Шапић: Спортски комплекс који ниче овде у Обреновцу, постаће прави бисер Београда и место окупљања не само најбољих српских спортиста, него се надамо и најбољих спортиста света

Кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Шапић обишао је градску општину Обреновац и том приликом посетио простор на коме ће у наредном периоду бити изграђен један од најмодернијих и најбољих атлетских стадиона у Србији, где се потпуно реновира постојећи хотел, проширује базен и аква парк, а поред фудбалског стадиона праве додатни фудбалски капацитети.

Шапић је истакао да је овај пројекат веома значајан за Обреновац и да ће када буде био готов, подићи привредни потенцијал општине, али и постати центар окупљања најбољих европских спортиста.

– Сигуран сам да ће Атлетски стадион постати прави спортски бисер Београда. А читав комплекс да ће пружати најбоље услове за припреме и бити центар спортског туризма у Србији. Моја обавеза, уколико постанем градоначелник Београда, биће да, у складу са оним чиме сам се у прошлости бавио, учиним све да у Обреновац долази што већи број, како наших, тако и најбољих светских спортиста – рекао је Шапић.

Нагласио је да ће овај стадион, осим спортистима, бити доступан и свим грађанима Београда.

– Идеја ми је да и све базене у Београду учинимо бар у току лета бесплатним свим грађанима. Ја сам у томе успео на Новом Београду и покушаћу то да спроведем и на нивоу града – навео је он.

Шапић је посетио и осмочлану обреновачку породицу Недић, којој је после поплава 2014. године у којима су изгубили кров над главом, обезбедио нови дом.

– Драго ми је што смо тада успели да вам помогнемо колико смо могли, што сте после свега успели да се скућите, али и проширите породицу. У будућности ћемо настојати да помогнемо свима који буду ширили породице, јер живот без деце нема смисла и будућности – закључио је Шапић.