Шапић: Спортски комплекс са базенима на Бежанијској коси биће најлепши и најсадржајнији у овом делу Европе

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас спортске терене на Бежанијској коси и најавио да ће овде бити изграђен спортски центар какав не постоји у овом делу Европе.

Он је подсетио да је Град Београд пре неколико месеци са Владом Републике Србије направио договор да ови терени припадну Граду Београду, како би коначно були уређени и изгледали онако како им то и доликује.

– Ово треба да буде место на коме ће да се скупљају не само професионални спортисти него и сви грађани Београда, као и рекреативци – рекао је Шапић, додавши да је Град Београд пре неколико месеци овде отворио и Београдски завод за спорт и медицину спорта.

Према његовим речима, idеја је да ово буде место где ће се налазити мултифункционални терен са вештачком травом на коме могу да се упражњавају различити спортови, а пре свега фудбал и рагби. Поред атлетске стазе, где могу да се одржавају и званична такмичења у атлетици, имаћемо тениске, кошаркашке, падел и рукометне терене, а постоји предлог у idејном решењу да се граде и отворени базени, рекао је Шапић.

Нагласио је да ће ово бити спортски центар какав не постоји у овом делу Европе, са централним објектом који ће бити Београдски завод за спорт и медицину спорта, у коме ће сва београдска деца моћи да се прегледају и тестирају. Нема разлога да, поред Покрајинског и Републичког завода, не постоји и Београдски завод.

– Изузетно сам узбуђен због овога јер смо много енергије потрошили да решимо прелазак имовине на Град Београд, како бисмо били у стању да од овог простора направимо оно што му и доликује. То исто ћемо да урадимо са Спортским центром „11. април” и базенима. У овом делу града, који добро познајем и у ком сам одрастао, ово је једина локација која је опредељена за спорт. Добро је што је Град Београд ово определио за спорт и што овде неће бити зграда. Раније су постојале разне дезинformације о овом простору, али овде се неће градити ништа. Овде ће бити спортски терени и спортска игралишта која ће бити на понос свих нас – рекао је он.

Према његовим речима, очекује се да idејни пројекат буде завршен следеће године и да се крајем године крене у његову реализацију.

– У плану је да у овом делу града заједно са другим базенима имамо укупно пет затворених и три отворена базена, која ће бити проширена. Овај део града не покрива само Нови Београд већ и Сурчин и већи део Чукарице, због повезаности преко Моста на Ади, као и цео Земун. Сигуран сам да ће овај комплекс спортских терена са базенима бити најлепши и најсадржајнији комплекс у овом делу Европе, ако не и шире – закључио је Шапић.