Шапић: Србија и Београд за четири године више неће бити исти и на нама је да, ако добијемо поверење грађана, то и оправдамо

Председник извршног одбора СНС Дарко Глишић предао је данас Градској изборној комисији листу „Александар Вучић – Београд не сме да стане” за изборе у Београду у просторијама Градске изборне комисије.

Први на листи за град Београд је Александар Шапић, који је после предаје листе новинарима рекао да је управо предата листа „Александар Вучић – Београд не сме да стане” са рекордних 18.836 потписа који су скупљени за само пар сати.

– Као први на листи и као кандidат наше листе за градоначелника могу да кажем да ћемо се у кампањи трудити да учинимо све да све ствари које смо започели, не само у последњих годину и по дана него у претходних неколико година, наставимо. Зато и јесте назив листе „Београд не сме да стане”. Очекују нас велики капитални пројекти који су слободно могу да кажем националног нивоа. То су „Експо 2027”, али и метро који је пре свега историјски пројекат – рекао је Шапић.

Он је додао су велики пројекти и копање тунела, изградња мостова као и завршавање неких суштинских капиталних ствари за Град Београд.

–  Паралелно са тим наставићемо да радимо све оне ствари које смо започели у последњем периоду од регенерисања и потпуног опоравка нашег јавног превоза, проширивање улица до социјалног програма. Донели смо социјалне мере које су пре свега храбре, али су се и показале и као реалне. Такве мере можда ни једна градска управа у последњих неколико деценија није донела. Као неко ко је први међу једнакима и ко ће се највише трудити заиста могу да обећам свима који буду имали неких дилема да ћемо апсолутно наставити тамо где смо стали са свим проблемима који то са собом носе – истакао је Шапић.

Он је нагласио и да је и до сада имао проблема из свих сфера друштва јер, како је рекао, када покушавате да направите суштинске промене и улазите у неке дубоке системе онда доживљавате нападе са свих страна – рекао је Шапић.

Кандidат за градоначелника је додао да оно што ће да карактерише 45 дана кампање, без обзира што су у питању београдски избори и локалне теме, је специфичност оних који се препоручују да воде Београд следеће у четири године, а који што се тиче националних круцијалних ствари које се тичу опстанка читаве земље имају чудне, чак се може рећи антисрпске и антidржавне ставове.

– Од признавања независности Косова преко захтева да се злочин у Сребреници, који је био неоспоран, дефинише као геноцid, увођења санкција Русији и апсолутног затварања наше земље ка једном делу света. То све има везе са Градом Београдом јер Београд је српска престоница тако да се поставља питање да ли Београђани желе да им престоницу воде људи који су спремни тако олако да се одрекну националних и државних интереса – рекао је Шапић.

Он је нагласио да не вidи како могу да воде свој град они који су спремни да на овакав начин воде своју државу, јер у овом граду живе људи који желе на одговоран начин да се баве  политиком.

– У кампањи ћемо говорити о свим оним стварима које нас препоручују, резултатима које стоје иза нас и о систему вредности које заступамо. У колико све ове ствари јасно дефинишемо и уколико свако од нас буде искрен да то каже грађанима онда ће њима избор бити заиста лак да одлуче ко треба да води њихов град. Са наше стране ми ћемо увек бити искрени, радићемо оно што мислимо да је најбољем интересу Београђана, грађани ће имати прилику да јасно знају шта од нас могу да очекују и ту неће бити никаквих дилема – поручио је Александар Шапић.

Он је захвалио свим грађанима који су подржали листу коју предводи Српска напредна странка и истакао уверење да ће испунити очекивања не само странке и коалиције већ пре свега грађана Београда и обећао да ће наставити да ради у интересу свих грађана.

– У наредном периоду Београд улази у период највећих промена. Србија и Београд за четири године више неће бити исти и на нама је да ако добијемо поверење грађана да то поверење и оправдамо – закључио је Шапић.