Шапић: Србија и најбоља и најсолidарнија

-Србија је напокон лidер у свету на политичку тему – истакао је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић у Сомбору. Он је нагласио да последњи пут кад смо били у центру светске пажње је било кад су нас пре 22 године бомбардовали. Овога пута смо у центру пажње јер смо у нечему били најбољи и први пут су нам и најјачи завidели.

-Набавка вакцина је доказ исправности политике неутралности. То што смо успели да обезбедимо за наше грађане да могу да изаберу једну од четири вакцине различитих произвођача и то међу првима на свету је потврда мудре политике коју Србија последњих година води – рекао је Шапић и додао да нас је паметна политика довела до тога да  светски медији извештавају о Србији као о лidеру у борби против глобалне пандемије а да нам на набавци вакцина и процесу вакцинације честитају и они који нам често баш и нису били наклоњени последњих деценија.

-Србија је такође током глобалне кризе показала висок степен солidарности. Поклањали смо вакцине и вакцинисали грађане из окружења у време кад вакцина није било нигде, када ни Европска унија нити било која држава појединачно није давала вакцине никоме. Доказали смо да смо баш ми фактор стабилности у региону, а не обрнуто, како неки желе да представе. У Врање су долазили грађани Северне Македоније да се вакцинишу, у Београд су долазили наша браћа из Републике Српске,  Бошњаци из Босне и Херцеговине. Председник Вучич је носио вакцине у Сарајево, премијерка у Подгорицу – нагласио је Шапић.

Он је истакао да Србија жели добре међукомшијске односе и унутар Србије између већинског и мањинских народа али и са свим државама у региону. – Ми бисмо волели да се у државама региона према Србима понашају како се ми на пример у Војводини понашамо према нашим комшијама Мађарима, Хрватима, Ромима, Словацима, Русинима… – казао је Александар Шапић.