Шапић: Стандардизоваћемо паркове у Београду, како би у њима свако за себе нашао оно што му је неопходно

„Стандардизација паркова је изузетно важна ствар. Мислим да, ако смо на општини Нови Београд за ових неколико година успели да урадимо велики број паркова који имају спортски терен, игралиште за децу, теретану на отвореном, „пет зону“ и простор за одмор најстаријих суграђана, можемо исто и на територији читавог Београда“, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је нагласио да суштину стандардизације паркова представља могућност да сваки Београђанин у њима нађе све што му је неопхдно како би тамо на квалитетан начин провео своје слободно време.

–  Да људи који имају кућне љубимце не морају да idу на други крај града како би их извели у простор који је за њих намењен. Да родитељи са малом децом имају обезбеђено игралиште за децу, да млади имају спортски терен, а најстарији простор који ће им служити за одмор, опуштање и дружење са својим вршњацима – рекао је Шапић.

Истакао да ће у парковима бити уведене и безбедне зоне, како би родитељи били сигурни да су им деца, у просторима у којима проводе највише времена, веома често и без њиховог надзора, апсолутно безбедна.

–  Потпуно сам сигуран да ће грађани, када паркови буду стандардизовани, бити задовољнији, јер ће имати једну врсту садржаја који ће им живот учинити лепшим, квалитетнијим и, на крају крајева, безбеднијим и да ће у парковима имати све услове, не само да на леп начин проведу своје слободно време, него и да буду апсолутно безбедни – закључио је Шапић.