Шапић: Станови за припаднике служби безбедности, једног од четири кључна стуба друштва

Градоначелник Београда Александар Шапић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић уручили су данас кључеве станова припадницима служби безбедности у новоизграђеним стамбеним јединицима у Земуну.

Градоначелник Шапић рекао је да је политика државе Србије постављена тако да чувамо и поштујемо наше лекаре, учитеље, војнике и свештенике који представљају четири најважнија стуба друштва.

– Та четири стуба чине и симболизују војник односно припадник служби безбедности, лекар и целокупно здравство, људи који нас лече, учитељ или просветни радник који је симбол образовања и свих оних који нас уче и на крају црква као симбол духовног мира. Свако здраво друштво треба да буде ослоњено на ова четири стуба, а то је оно што је наш народ и нашу државу кроз све недаће вековима чувало, одржавало, подупирало и било ослонац. Зато је данас веома важно ово што се дешава у Београду, а пре неколико дана у Новом Саду, Нишу и свим другим градовима. То показује да је држава у овом случају озбиљно стала иза једног од та четири стуба и да ће увек бити ту да подржи свог војника и полицајца, свог лекара, учитеља или свештеника, као симболе безбедности, здравства, образовања и духовног мира – истакао је градоначелник Шапић.

Он је нагласио да уколико икада будемо заборавили на то, дозволили да се један од та четири важна стуба друштва помери или изгубимо добру комуникацију, онда друштво почиње да губи ослонац.

– То друштво више нема перспективу и будућност. Зато желим да захвалим свима који су учествовали у овом пројекту, Влади Републике Србије, председнику Александру Вучићу, који је покренуо све ово, као и мојим претходницима у Граду који су урадили све ово због чега сам ја данас овде, јер фер је и то рећи. Обавеза је и одговорност свих нас који у име народа врше неку одговорну функцију, без обзира на ком се месту налазили и без обзира на то ко ће сутра бити на нашем месту, да водимо рачуна о ова четири стуба друштва. Зато у име Града Београда и у лично име обећавам да ћемо додатно радити и на све начине покушати да се овим људима, без којих ни држава ни Град не могу, на разне начине одужимо, да им помогнемо и нађемо им се кад год буде било неопходно – рекао је градоначелник.

Он је додао да је за њега велико задовољство да вidи овакво насеље на изузетно доброј локацији, јер има одличну комуникацију са центром града, Земуном, мостом Земун–Борча.

– Зато стварно верујем да ће људи који су добили ове станове заиста уживати у овом делу града. Град Београд је урадио онолико колико је могао, обезбедио је земљиште, урадио приступне саобраћајнице док је Република урадила велику ствар јер се око хиљаду станова завршава у овом крају – рекао је градоначелник.